Vill du bli en hejare på håltagning i Stockholm?

Vill du jobba med håltagning i Stockholm finns det utbildning för det på Bygg- och anläggningsprogrammet. Det är ett gymnasieprogram som du kan söka direkt efter du har slutat grundskolan.

När du har valt ditt Bygg- och anläggningsprogram ska du vara noga med att det är med inriktning på husbyggnad. Sedan kommer ett val med programfördjupning, under den delen väljer du då specialyrken. Det här kommer bli en utbildning där du hela tiden får varva mellan de teoretiska momenten och de rent praktiska. För att de praktiska momenten ska ge dig vad du behöver för att bli en bra håltagare kommer du få vara med på en arbetsplats. Det kallas APL och står för Arbetsplatsförlagt lärande. Under tiden du går på din utbildning kommer du behöva ha minst 15 veckor med APL och håltagning.

Vad händer efter du är utbildad inom håltagning?

För att du ska kunna bli helt färdig i ditt yrke och klara håltagning, går du vidare till en utbildning i ett företag. Det kallas att du arbetar som lärling. Då får du lön medan du lär dig det återstående. Du behöver själv hitta en lämplig plats att göra ditt sista moment i utbildningen, men det är vanligt att du kan få börja där du tidigare gjorde din APL. Du får ett yrkesbevis när du har gjort hela utbildningen med din kvalificeringstid som lärling, vilket brukar handla om 30 månader alltså drygt två år. På detta sätt skapas en fullt duglig håltagare i Stockholm som kan allt om håltagning.

19 Feb 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!