Viktiga punkter för att lyckas med en badrumsrenovering

Att renovera någon del av sitt boende är något som de flesta av oss någon gång gör. Om det sedan handlar om att vi målar om, byter tapeter eller genomför ett mer omfattande ingrepp som exempelvis en badrumsrenovering spelar ingen roll – vi har ett behov av att då och då förändra för att trivas bättre. Ser man till en badrumsrenovering så kan en sådan dessutom vara absolut nödvändigt att göra och det kan även vara så att en sådan definitivt kan spela en avgörande roll vid en framtida försäljning.

Det senare gäller speciellt i Stockholm och därför så fokuserar vi här på just en badrumsrenovering och där vi säger att du står inför en sådan i ditt hus. Det vi tänkte göra är nämligen att peka på några saker som man inte får missa – men som tyvärr många gör. Innan vi radar upp de punkter vi tycker är värda att du har i åtanke vid din badrumsrenovering så ska vi tillägga en sak: genomför den inte på egen hand.

Ta professionell hjälp och fall inte för frestelsen som ligger i tjäna några extra kronor – det straffar sig alltid i slutändan. Saknar du vanan så gör du helt enkelt bäst i att anlita professionell hjälp och om så är fallet – ja, då ska du tänka på dessa punkter:

  • Välj ett- och välj rätt företag. Du kommer inte – som många tror – att tjäna på att anlita en rörmokare från en firma, en elektriker från en annan och en plattsättare från en tredje. Nej, du kommer att tjäna på att anlita en- och samma företag och detta då jobbet dels blir billigare i slutändan och dels också betydligt säkrare. Rätt företag då? Ja, vid en badrumsrenovering så blir referenser väldigt viktiga. Du måste ta dig tid att ringa till tidigare kunder och höra hur de upplevt sitt färdiga resultat. Tyvärr är detta nödvändigt – det finns många oseriösa företag och där deras specialitet tyvärr stavas fuskjobb. Se upp!
  • Se till att följa arbetet och se till att antingen du eller det företag du anlitar dokumenterar varje moment. Skulle det hända något i framtiden så kan detta vara bra att visa för ditt försäkringsbolag.
  • Rot-avdraget. Se till att använda ditt rot-avdrag och dra av 30% av den totala arbetskostnaden för din badrumsrenovering.
  • Det företag du anlitar bör erbjuda dig garanti på jobbet och de bör även jobba mot något försäkringsbolag. Se till att kolla upp detta innan du skriver på kontraktet. Det ger dig mer trygghet.
10 Sep 2016

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!