Vikten av ett välordnat badrum

Det finns helt enkelt ingen möjlighet alls att det kan vara tillåtet att ha ett stökigt badrum. Utan badrum stannar livet och det blir ingen ordning på något alls. Badrum betyder återhämtning.

Jovisst, ett badrum är viktigt. Där sköter vi vår grundläggande hygien och använder toaletten. Den allestädes närvarande badrumsspegeln hjälper oss att slippa visa oss för omvärlden som vi verkligen ser ut klockan sju på morgonen. Vi kan duscha, bada och tvätta händerna. Vi tvättar och kammar hår i alla former - på skalpen, på läppen, på hakan.

Badrummet har också en viktig roll som alla känner till men få talar om. Den är vårt gömställe. Här försvinner vi en stund från omvärlden. Här kan vi dra en lång befriad suck och helt legitimt inte medverka i vardagslivet en stund. En halvtimme kanske? Det är bra för oss alla att snika till sig en liten återhämtning emellanåt.

Badrummet som passar dig

Det där med badrum är ju personligt. Vad vi tycker om och vad vi önskar att det ska innehålla. Och hur det ska se ut, förstås. För det mesta har ingen av oss all yta i världen att leka med men det varierar mellan yttepyttelite och ganska rejäla ytor. Kan man inte öka på ytan får man göra det bästa av det som finns.

Det där med toalettstol är förstås inte förhandlingsbart. I övrigt tycker man olika. Standard är att badrum innehåller handfat, badkar eller dusch och utöver detta är det varierande. Eller icke existerande. Får man däremot tillfälle att inreda fritt på egen hand ser det antagligen rätt annorlunda ut.

Dusch eller badkar eller bådadera?

Det finns två skolor härvidlag men de brukar inte bli osams på riktigt. Många är av åsikten att dusch är mer hygieniskt och energisnålt. Huruvida det är sant är oklart, för det beror på hur man använder respektive. Det blir nog bäst om utrymme finns för bådadera.

En duschvägg är en snygg och fräsch lösning för dig som uppskattar snygg design och en varm skön dusch. Det fungerar i alla typer av badrum - det långsmala, det stora och det mindre stora. Kan man sedan även klämma in ett badkar är det en bonus.

Duschväggens kanske främsta förtjänst är att de icke så nödvändiga delarna är gömda, vilket gör utrymmet man kan använda större. Många uppskattar också ett takfäst duschmunstycke av regnvattenstyp, kombinerat med den traditionella slangen. Badrummet gör livet ljuvare, helt klart.

6 Nov 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!