Välja företag för badrumsrenovering – Inte bara prisfråga

En badrumsrenovering är en stor investering som mycket ofta kostar en bit över 100 000 kr. Det är därmed självklart för de allra flesta att beställa offerter från flera företag som genomför renoveringen för att ställa deras prisnivåer mot varandra. Men vad mer skiljer företagen åt? Vad finns det mer än pris att fokusera på?

I Farsta finns det (enligt både Google Maps och Reco.se) fyra företag som genomför badrumsrenoveringar. Dessa skiljer sig på följande punkter:

Tiden – Är det viktigt att få badrummet klart fort? Jämför då tidsaspekten vilken varierar mycket stort. Ett av de större företagen i Farsta har ett koncept som innebär att badrummet är klart på sju dagar. Men vill man ha detta alternativ så kostar det lite extra. Här får man därmed ställa tiden mot priset. Exakt hur mycket mer det kostar beror på projektets storlek och därmed är det inget som de nämner på hemsidan.

Andra anger inte någon tidsaspekt utan de måste först se på badrummet för att kunna ge en offert och tidsangivelse. Att be om offerter är alltid gratis så det är något som tydligt rekommenderas.

Hur presenteras priset? – Det är extremt vanligt att företag helt gratis kommer ut för att se på badrummet och därigenom kunna ge en gratis offert. Detta gäller inte enbart i Farsta utan i hela Sverige. Men vägen fram till en färdig offert på badrumsrenoveringen varierar däremot en hel del.

En del av företagen nöjer sig med att komma ut, se på badrummet, och därefter ge en offert inom några dagar. Andra gör det i flera steg. Ett exempel är företaget som först ger en ”prisidé” på renoveringen av badrummet varpå kunden och företaget träffas ännu en gång för en tydligare genomgång av vad som man förväntar sig för resultat. Därefter ges vad man kalla för en ”skarp offert”.

En del väljer även att ha prisexempel på hemsidan utifrån tidigare badrumsrenoveringar som genomförts. Det är en prisindikation på vad det kan kosta att renovera olika stora badrum.

Garanti – Självklart ska företagen ge garanti på utfört arbete. Det ska framgå i offerten hur många års garanti som ingår. Men det är ändå skillnad på ”garanti och garanti”. En del av företagen i Farsta har därför utarbetat egna garantier där man tydliggör för kunden vad som ingår i garantin. Det kan exempelvis gälla vad som händer om företaget inte håller angiven tidsplan. Många förknippar garanti på badrumsrenovering som något som enbart gäller efter att renoveringen är klar. Men det kan alltså lika gärna handla om en garanti gällande att arbetet blir utfört efter uppsatta kriterier, tidsplan osv.

Läs mer om badrumsrenovering här.

23 Dec 2017

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!