Välj rätt kontrollansvarig i Stockholm

Att antalet projekt som rör byggnationer, nybyggnationer och renoveringar har ökat kraftigt sedan det blev möjligt att använda sig av rot-avdraget är ett faktum och särskilt vanlig har denna skattesubvention och dess användning visat sig vara i Stockholm. Kort sagt; i Stockholm bygger man som allra mest och detta sett även med rot-avdraget exkluderat. Staden Stockholm expanderar nämligen oerhört mycket och det här innebär att alla de nya invånarna måste ha någonstans att bo och av den anledningen så kan man också i stort förklara byggnadsbubblan.

Större byggherrar och mindre privata sådana – privatpersoner som bygger nya hus, som bygger ut sina befintliga eller som på något annat sätt ändrar dessa – är alltså vanligt förekommande i Stockholm och det finns två stycken gemensamma nämnare mellan dessa båda: bygglov och kontrollansvarig.

För att få bygga nytt så krävs det först och främst att man får tillåtelse från byggnadsnämnden för att göra detta och därefter – om man nu får sitt bygglov – så krävs det också att man anlitar en person som övervakar projektet i fråga och detta i form av en kontrollansvarig.

Vi kan här som exempel säga att du ska bygga ett nytt hus och att du ska göra detta på en tomt som du just köpt i Stockholm samt att det bygglov du ansökt om har blivit beviljat. Hur ska du välja en kontrollansvarig och vad ska du tänka på gällande detta?

Först och främst så ska du se till att du verkligen anlitar en kontrollansvarig i Stockholm som är certifierad och som har den utbildning som krävs. Steg två i detta är att du försöker välja en kontrollansvarig som har lång erfarenhet och som gärna haft ett tidigare yrkesliv inom någon del av byggbranschen. Vidare så tycker vi även att du och den person du anlitar som kontrollansvarig vid din nybyggnation verkligen kommer bra överens och varför detta är så viktigt kan vi förklara lite närmare nedan.

En kontrollansvarig och du kommer att ha kontakt

En kontrollansvarig och du som byggherre kommer att gemensamt delta vid tekniska samråd och ni kommer hela tiden att ha en löpande kontakt om hur allting förflyter. Det primära som en kontrollansvarig gör är att upprätta en kontrollplan och denna är sedan det som kommer att löpa som en röd tråd genom hela din nybyggnation i Stockholm; att det gör detta kommer att ligga på den kontrollansvariges bord då denne – genom stickkontroller och dokumentation – ser till att allting följs på ett tillfredsställande sätt.

Du som byggherre behöver således inte vara närvarande mer än nödvändigt utan kan sköta din vardag – jobb, familj och hobbies – utan att vara orolig för att den slutliga besiktningen inte kommer att godkännas. Har den kontrollansvarige skött sitt jobb korrekt och där arbetarna följt hans kontrollplan så kommer ditt nya hus i Stockholm också att hålla och stå emot tidens tand.

Det är också det som jobbet som kontrollansvarig handlar om; man ser till att allt sker säkert, att inga regler bryts och vedertagna lagat verkligen följs och detta oavsett om det – som i det här fallet – handlar om ett hus i Stockholm eller ett bygge av en skyskrapa i Malmö.

Om du behöver kontakta en kontrollansvarig i Stockholm kan du kontakta dessa: www.kontrollansvarigstockholm.net

20 Oct 2017

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!