Välj en entreprenad för markarbeten

Ska du bygga hus och behöver ordna till tomten? Kanske vill du gräva för en husgrund och även ha en uppfart till din bil? Med en markentreprenad kan du enkelt skapa din drömträdgård.

Äntligen har du fått bygglov! Nu ska det sättas igång med markarbeten för hus och uppfart. Men vem ska du vända dig till? Och hur ska du lägga upp det? Om du väljer ett nyckelfärdigt hus med totalentreprenad, så brukar markarbeten ingå. Har du istället valt att dela upp arbetet på olika aktörer, eller rent av bygger själv, behöver du någon som gräver för grunden och ser till att göra alla hårdgjorda ytor, såsom garageuppfart, uteplatser, gångar med mera. Då får du ett väl utfört arbete, där det till och med ingår sådant som dränering och viss rördragning.

Enkelt med en kontaktperson

Om du väljer en markentreprenad så får du allt markarbete gjort med endast en kontaktperson. Det är ett enkelt sätt att skapa den grund du vill ha i din trädgård. Likaså är det ett säkert sätt för dig som privatperson, eftersom du endast har ett företag som samarbetspartner. Det kommer att underlätta för dig och göra att du kan lägga din energi och dina pengar på något roligare. Som att köpa växter för din trädgård, eller fundera över vilket ytskikt du ska ha på dina ytor. När du anlitar en markentreprenad så kan du även få någon som lägger plattor, asfalterar eller på annat sätt färdigställer alla ytor i din trädgård.

7 Jul 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!