Vad har du för tak?

Det finns många olika typer av tak i åtskilliga material. Lutningen kan variera väldigt från brandt snedtak till helt platta tak. Har du koll på vilket typ av tak du har och när det bör ses över?

Det finns flera olika tak att välja mellan, de vanligaste vi har är tegel, betong och plåttak. Tegel är ett tak som har en lång livslängd, dessutom är det relativt underhållsfritt då det varken rostar eller bleknar. För privatbostäder är plåt och aluminium dominerande. Kollar man istället på äldre byggnader som kyrkor och bibliotek har de oftast koppar. Olika tak har olika för- och nackdelar. Funderar du på tak men vet inte vilket du ska välja? Kontakta en takläggare, de kan hjälpa dig med det. Många erbjuder kostnadsfri rådgivning.

Olika tak behöver olika takläggningar

Olika takläggningar krävs för de olika taken. Man handskas med dem på olika sätt. Detta är dock inget du behöver fundera på själv om du anlitar en takläggare. Tak har en väldigt lång livslängd och för att få sitt tak att hålla så länge som möjligt bör man se över och reparera eventuella skador som dyker upp. Man kan även underhålla det genom att göra taktvättar när taket får för mycket pålagringar. Letar du efter takläggare i Södertälje hittar du experter på tak. Med hjälp av dem kan du känna dig trygg med att ditt tak ses över korrekt. Var noggrann med vem du väljer när du anlitar ett företag. Om taket läggs fel kan det innebära stora kostnader och problem i framtiden.

23 Dec 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!