Vad gör en VVS-montör egentligen?

En VVS-montör är en utbildad rörmokare. Hon eller han har då gått en gymnasieutbildning efter nian, på någon av landets gymnasier och har gått en linje med inriktning mot VVS inom byggprogrammet på gymnasiet. Då kan den personen det mesta som man ska kunna om rör, om ventiler och sanitetsrör. Den personen kan antingen då vända sig till industribranschen med sina kunskaper och arbeta med vätskerör och sådant som kan behövas. Eller så kan den personen vända sig till den privata marknaden och mot privatpersoner och deras villor. Många väljer att bli egna. Startar de eget företag innebär det att de tar vinsten själva. Eller så väljer de att bli anställda.

Värmepumpar varmvattenberederade och element

En VVS-montör kan arbeta med allt som har med pumpar, kaminer och varmvattenberedare. Hon eller han kan hjälpa dig installera dem på rätt sätt så att de fungera som de ska. De kan även hjälpa dig med underhållet av kaminen, värmepumpen, eller om du har problem med dina element. De flesta varmvattenberedare har med vatten och vattenrör att göra, vilket en rörmokare är professionellt på. Det kan även gälla badrumsgolv, såsom golvvärme som en rörmokare bör dra åt dig.

Ventiler och OVK besiktningar

En VVS-montör kan allt som har med ventiler att göra. Hus bör regelbundet göra OVK-besiktningar. OVK står för Obligatorisk Ventil Kontroll. En VVS-montör kan alltså komma ut och analysera dina ventiler om det fungera som de ska, eller kan montera in nya och bättre ventiler i din villa.

Rör toaletter och handfat

En rörmokare kan givetivs arbeta med det som vi förknippar römokare med; rör, toalett och alla slags handfat, dusch och badkar.  S:et i VVS står ju för sanitet och en rörmokare är ju expert på allt som rör sanitet. Har du rör där avloppet inte går ner, bör du ta kontakt med en rörmokare som kommer och åtgärdar allt sådant.

Ta kontakt med den bästa rörmokaren i Uppsala

Om du har en villa eller bostad som du vet att du kommer att behöva anlita en rörmokare till, är det bra att skaffa sig kontakter som du kan ha nytta av. Man vill ju oftast ha en rörmokare som man tycker är vettig, som man litar på att hon eller han gör ett noggrannt arbete. Känner du inte till någon kan du googla "rörmokare Uppsala", om du bor i Stockholm eller Uppsala. Ta sedan kontakt och fråga om offert och referenser. Jämför sedan offerterna med varandra, kontrollera referenserna och ta den som har bäst referenser. Här kan du läsa om en rörmokare i Uppsala.

15 Nov 2018

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!