Vad gör en plåtslagare i Göteborg?

Du kan utbilda dig till antingen en plåtslagare som sysslar med byggen i Göteborg, som tillverkar och monterar eller till en som jobbar med ventilation. Det är som två grenar på samma stam.

En plåtslagare i Göteborg utför alla slags arbeten i plåt. Det är mycket vanligt att du som plåtslagare arbetar med tak i alla de former och utseende. Du arbetar vanligen i en verkstad där du är med och tillverkar produkten i plåt och sedan åker du ut på fältet och monterar det du gjort. Det kallas för byggnadsplåtslagare. Du kan även inrikta dig på ventilation och har då ett något annorlunda arbetsfält. Det handlar delvis om att installera ventilationskanaler där de ska sitta. Oftast handlar det om byggen det med. Enskilda små hus likaväl som större industribyggnader eller bostäder behöver ju ventilation, men här är det inte fråga om att du bygger plåt som ska vara stomme eller tak till en byggnad.

Efterfrågan är stor på plåtslagare i Göteborg

Att bli plåtslagare i Göteborg är ett yrke för den som gillar att arbeta med händerna. Utöver det behöver du ha en god portion med kreativitet. Det är här det skapas saker och därför är yrket passande för både tjejer och killar. Här behöver du inte lyfta tungt. Det finns maskiner till det. Du behöver vara händig, lite teknisk lagd och som sagt rejält kreativ. Dessutom behöver du gilla frihet för är det något som utmärker sig i det här jobbet så är det just friheten.

27 Feb 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!