Vad är gräsarmering?

Har du någon gång sett en jättefin gräsmatta, men som efter några år sjunker ihop och blir vågig, eller ojämn? Oftast blir den det, just på de ställen där man kör med bil på gräset. Har man en snygg gräsmatta som man gärna vill ska behålla sin släta och jämna yta kan man använda sig av en gräsarmering för detta. En gräsarmering är just vad det låter som; en armering av gräset.

En gräsarmering kommer i fyrkantiga plattor som man lägger ner i gräset. På så sätt gör man hela gräsmattan stabil. Då kan man köra på gräset utan att det sjunker ihop. Man måste inte köra bil på gräset för att vilja armera gräset. Det kan man även göra när man endast vill försäkar sig om att gräsmattan behåller sin jämna och fina yta.

Lätt att lägga själv

Det som gör gräsarmeringen så bra är att man lätt kan lägga den själv. Man börjar med att mäta ut hur stor ytan är som man önskar att armera. Sedan beställer man hem materialet materialet. Sedan lägger man ner fyrkanterna precis som man önskar det. Man bör lägga dem tätt, tätt invid varandra för bästa resultat. Man kan lägga ner dem, antingen på en gräsmatta som redan finns, eller så väljer man en variant som man kan lägga ner i marken som ännu inte har såtts på. Då lägger man ner armeringen, och sedan fyller på med jord och sår i själva armeringen, så börjar gräset sedan att växa mellan hålrummen i armeringen. På så sätt får man en mycket fin gräsmatta som dessutom håller mot förändringar i jorden, vatten som påvekar gräset, om fordon kör på gräsmattan eller om något annat händer. Den behåller sin jämna och släta form ändå.

Gräsarmering som kan användas till odlingar

Det som är bra, är att man faktiskt kan odla längs vägggarna också. Man kan bygga en vägg med gräsarmering längs väggen. Då gäller det att plantera längs marken och sedan låta växterna klänga längs väggen. Vill man odla längs väggarna, på grund av utrymmesbrist så kan man låta en hel vägg blir grön. Något som har blivit allt mer populärt, särskilt i storstäder där man behöver allt fler plantor som kan ta upp koldioxiden i luften. Har man då inget utrymme för planteringar, kan man plantera längs väggar och låta dem blir helt gröna. På så sätt kan man även få hela gator som är gröna av planteringar.

9 Nov 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!