Trädfällning i Sollentuna av säkerhetsskäl

Har ni ett träd som står i vägen för det nya trädgårdslandet? Det finns många anledningar till att man kan behöva ta ned träd. Men viktigt att komma ihåg är att en trädfällning måste ske säkert.

Anledningarna till att man kan behöva såga ned träd kan vara flera. Träd kan bli sjuka, gamla och försvagade och kan då av säkerhetsskäl behöva tas ned innan de knäcks av sig själva och faller omkull. Det är heller inte ovanligt att träd växer sig större än man hade tänkt sig och står de nära huset kan de skada både fasad och tak.

Ibland vill man också ha mer sol på tomten eller bättre utsikt. Eftersom det tar lång tid för ett träd att växa sig stort gäller det att man är helt säker innan man tar ned trädet. Tänk på att träd också är boplats för fåglar och hjälper till att skydda huset mot både hårda vindar och stekande sol.

Sektionsfällning av träd

All trädfällning måste ske på ett säkert sätt så att varken människor, hus eller annan omgivning tar skada. I mer tätbebyggda områden kan man därför behöva använda sig av sektionsfällning. Då sågar man helt enkelt ned trädet bit för bit och virar ned delarna i rep eller med hjälp av skylift.

Vissa större träd kan man till och med behöva ta ned med hjälp av en kranbil. Vill man ha hjälp med trädfällning i Sollentuna finns det flera företag man kan vända sig till. Som privatpersonen kan man använda sig av rot avdraget vid trädfällning.

8 Oct 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!