Tips när du ska anlita en snickare i Stockholm

När det kommer till att hitta en bra snickare i Stockholm finns det en rad olika aspekter som du bör ha i åtanke innan du gör ditt slutgiltiga val. Det duger inte att bara gå ut på nätet och söka efter snickare i Stockholm och anlita första bästa som dyker upp. För att hitta den perfekta snickaren för dig krävs det lite mer än så.

Du behöver göra goda efterforskningar, skapa en ordentlig planering, göra en kostnadskalkyl för arbetet samt söka upp referenser för att försäkra dig om att den snickare som du väljer att anlita är att lita på. Det är även viktigt att du kontrollerar att snickaren har f-skattebevis, är momsregistrerad och har de nödvändiga försäkringar som krävs.

Planera arbetet från grunden

Inled det hela med att skapa en ordentlig planering över vad du vill ha gjort, när du vill ha det gjort och hur mycket du vill att det ska kosta. Ju tydligare du är med att specificera detaljer i arbetet, desto lättare blir det för dig att få resultatet som du vill. Ta och mät upp alla ytor där det ska utföras snickeriarbete, specificera vilket material som du vill att snickaren ska använda och skapa även en skiss över hur du vill att resultatet ska se ut. Är du inte kunnig nog att rita upp det som du vill ha det kan du alltid använda dig av inspirationsbilder från tidningar eller liknande.

Det är även bra om du i detta tidiga skede gör en ordentlig kostnadskalkyl där du sätter ett maxtak på hur mycket arbetet får kosta som mest.

Hör av dig till flera snickare i Stockholm

När du sedan ska börja ta in offerter för arbetet är det bra om du hör av dig till flera snickare på samma gång. På så sätt kan du jämföra mellan de olika kostnadsförslagen och välja ut de som du tycker verkar bäst. När du valt ut ett antal snickare kan det vara läge att börja kolla upp referenser, försäkringar, garantier samt eventuellt boka in ett möte för att få en känsla av personen som ska arbeta åt dig. Efter detta bör du ha tillräckligt på fötterna för att välja rätt snickare men om du fortfarande är osäker kan du alltid be snickaren att komma och titta på arbetsplatsen innan du gör ditt val för att få en bild av hur denne ser på upplägget i stort och det fortsatta arbetet mer specifikt.

8 Jun 2016

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!