Takmålning är en smart investering

Hustak utsätts för en hel del påfrestningar och slitage till följd av vädrets makter. Skydda ditt tak och förläng livslängden på det avsevärt genom att behandla det med en takmålning.

Ett tätt och bra tak är en mycket viktig del av ett hus, och en absolut förutsättning för att väggar och andra delar av huskonstruktionen ska skyddas från väder, vind, kyla och fukt. Skandinaviens varierande och tidvis ganska stränga klimat innebär onekligen många tuffa påfrestningar som taket på ditt hus måste vara utrustat för att tåla. En takmålning är ett utmärkt sätt att bättra på och förstärka takets befintliga skydd, och göra det mer motståndskraftigt för slitage, fuktskador och påväxt av t.ex. mossa. Behandlingen kan göras på såväl tak av tegel- eller betongpannor, som plåttak och i vissa fall också papptak. Det är ett smidigt och kostnadseffektivt sätt att förlänga livslängden på ditt tak, och slippa stora och kostsamma renoveringar. Eller i värsta fall - ett helt takbyte.

Låt en professionell takfirma göra jobbet åt dig

Takarbeten är något man helst ska undvika att ge sig i kast med på egen hand. Detta gäller oavsett om du har en enplansvilla, eller en kåk med flera våningar och en taknock många meter ovanför marken. Risken för att falla och göra sig riktigt illa är helt enkelt för stor. Dessutom är det förstås väldigt viktigt att man vet precis vad man håller på med, så att jobbet blir ordentligt utfört. Önskar du få ditt tak målat, är det därför allra smartast att ta hjälp av en bra och kompetent takfirma. De har erfarenheten, kunskapen och verktygen som behövs för att ge ditt tak en ny rustning av bästa kvalitet.

Vad innebär målning av tak?

När ett tak ska målas inleds arbetet med att hela taket tvättas och rengörs mycket noggrant. Detta för att färgen ska få en så ren yta som möjligt att fästa på, för optimalt skydd. Taket målas sedan med en speciell färg, framtagen för att vara vattenavvisande och ge ditt tak ett skyddande hölje mot snö, is, regn och påväxt. För bästa resultat krävs oftast två behandlingar. Efteråt är ditt tak inte bara bättre rustat och mer motståndskraftigt - färgen gör förstås att taket dessutom ser som nytt ut igen. Målningen kan upprepas ungefär vart tionde år, men ett tips är att hålla lite koll på om du ser tecken på flagnande färg eller sprickor. Då är det förmodligen dags igen. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.takmålning.net

4 Feb 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!