Ta målningen på ett större allvar

Det är lätt att måla, vi behövde ingen målare och varför skulle vi välja att betala dyra pengar för en målare då man kan göra jobbet på egen hand? Dessa meningar är inte ovanliga att höra. Visst, det går att måla om hemma utan att ta hjälp av en målare - men den stora frågan är hur pass bra jobbet blir. I de flesta fall så syns det att jobbet är lekmannamässigt utfört och det är också där som skon klämmer.

Att måla handlar om mer än att bara doppa en roller i färg och gå fram över en vägg. Det handlar om ett jobb som kräver koncentration, som kräver stor förberedelse, som kräver tålamod och som kräver att man har ögonen med sig.

För: det är svårt att måla. Det är svårt att se var man redan varit, det är svårt att se var man missat och det är också därför man kan se att många väggar blir flammiga, fulla av fläckar och där golv och lister fullkomligt dryper av färgfläckar. Ser det ut så, ja - då har man också misslyckats.

Val av färg påverkar resultatet

En del av den, allt annat än ödmjuka, inställningen till att måla och välja bort en målare handlar också om den vita trenden. Målar man med vitt - något som varit väldigt populärt i väldigt många år - så har man också större marginaler. Detta har gjort att många tror att ett måleri är enkelt och att yrket målare är överskattat.

Det är det inte. Vit färg är lättare att lyckas med, men då vinden har vänt och fler väljer andra kulörer så kommer också målarens roll att få mer plats på scen. Det vågar vi lova.

Rot-avdraget gör en målare billigare

Tid och pengar är ofta avgörande för ett lyckat måleri. Tid i det avseendet att om du ska måla på egen hand i din bostad i Stockholm - och få ett bra resultat - så kommer det att krävas tid. Något som många saknar idag.

Pengar kommer att krävas för både färg, material och för att anlita en målare. Den senare är billigare än vad många tror och tar för givet. Idag kan man använda rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden för arbete så man anlitar en målare.

Vi skulle säga att man definitivt bör överväga denna lösning. Har man en familj med småbarn, ett heltidsjobb och ett pressat schema även i övrigt: se till att ta professionell hjälp med målningen. Det finns en uppenbar risk i att ert projekt kommer att sluta i bråk, konflikter och stress; alla dessa faktorer kommer att rinna över och synas på det färdiga resultatet.

Väljer ni en målare så sköter denna allt; från täckning av golv och lister, till spackling och slipning och vidare till själva måleriet. Detta medan ni är på era respektive arbeten och barnen på förskolan. Det tar maximalt två dagar.

Mer om måleri: http://www.målarenstockholm.se.

11 Sep 2018

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!