Stora hus tjänar på plastfönster

Plastfönster tål mycket stryk. Och behöver lite vård. Har du ett stort hus, eller är du engagerad i en bostadsrättsförening så kan det vara på sin plats att överväga plast.

Nya moderna fönster av plats finns att få i många olika mått och stilar. I dag finns redan en lång rad olika modeller av plastfönster som går att beställa med några veckors leveranstid. PVC-fönster som de också kallas, går att hitta i utföranden som fungerar i såväl traditionella svenska hus som i nya toppmoderna hus. Stort som smått. Det mesta går helt enkelt att tillverka av plast.

Miljövänliga metoder

Plast är traditionellt inte det första som kommer upp i huvudet när man tänker på gröna val. Men i dag finns fönster av plast som tillverkas med gröna metoder som är vänliga mot miljön. Moderna plastfönster håller också nere din energiförbrukning eftersom de är täta. Medan du eller din bostadsrättförening tjänar pengar genom lägre elkostnader - så tjänar också miljön på bättre fönster. Desto mindre energi som går åt för att värma upp huset, desto bättre är det för vårt jordklot.

Var ditt hus än finns i landet så finns det  försäljare som har god kunskap av fönster i plast och vet hur pvc-fönster ska monteras på rätt sätt så att du som kund får en säker installation. I monteringen ingår i regel också tillbehör som till exempel fönsterbleck. Fråga och beställ offert om du är osäker på vad som ingår i priset.

Stora hus med många fönster betyder att det också innebär en hel del jobb att frakta bort de gamla slitna fönsterna när bytet är gjort. Många fönsterfirmor hjälper till att frakta bort utbytta fönster efteråt, men det bör man förstås ha kommit överens om innan. Räkna inte med att det ingår i priset rakt av.

Om du tillhör en bostadsförening som har vaktmästare eller vicevärldar som ofta är med och hjälper till med det praktiska i er förening så kan ni kanske minska på arbetskostnaden vid fönsterbytet. Om ni som förening kan bidra med en del av arbetsinsatsen så kolla om det är möjligt att få ett billigare pris. Vaktmästaren eller vicevärden kan förstås inte göra en fönstermontörs hela jobb men kan bidra som hantlangare och därmed slipper ni betala för lika många händer.

Alla som vill ha nya moderna fönster med så lite underhåll som möjligt kan satsa på plastfönster. Ju större hus du har, ju fler fönster du har - desto mer finns att tjäna på underhållet.

26 May 2016

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!