Stenläggare Stockholm - tips och råd

Har du tröttnat på hur din trädgård och tomt ser ut? Villaägare har olika förutsättningar vad gäller den egna tomten och olika saker att ta hänsyn till. En liten backe, ett knöligare parti eller ett större område som man inte riktigt ser någon användning för - allt detta kan skapa lite problem.

Man vill ha en oas och man vill att den egna tomten ska vara en förlängning av den egna villan. Genom att kontakta en stenläggare i Stockholm kan du få professionell hjälp med att skapa den oas du drömmer om.

En stenläggare i Stockholm är till mångt och mycket att jämföra med en konstnär. Detta gäller oavsett om du vill ha hjälp med att bygga upp en mur eller om du vill anlägga en vacker gång mellan exempelvis villan och garaget - eller om du vill lägga natursten snarare än trall runt din pool. Det finns stora fördelar med att använda sten som material och hållbarheten är den mest talande. Sten håller för evigt och blir dessutom bara vackrare med åren.

Grundarbetet avgörande vid stenläggning

Men, det handlar också om vad stenen i fråga läggs på. Oavsett vilken typ av sten du väljer och oavsett vilket mönster din stenläggare i Stockholm placerar stenarna i fråga i så måste grund- och markarbetet genomföras på ett korrekt sätt.

Det är ofta där den stora skillnaden syns mellan olika stenläggare. En skicklig sådan utför ett mark- och grundarbete som gör att resultatet av en stenläggning håller sig vackert i ett tjugotal år. En sämre stenläggare i Stockholm tar genvägar initialt och detta visar sig sedan inte sällan i samband med att tjälen får marken att röra sig - något som gör att stenläggningen också rör sig och förstörs.

Be alltid om referenser

Det svåra här är att resultatet kan se väldigt bra ut från början och att man som kund alltså kan vara väldigt nöjd till en början. Efter något år så ser man bristerna och då kan det vara för sent att anmärka på jobbet. Rådet när du söker en stenläggare i Stockholm är att du alltid ser till att få referenser och då gärna så långt tillbaka i tiden som möjligt.

Be om kontaktuppgifter och be gärna om referensbilder från tidigare projekt. Med rätt stenläggare i Stockholm får du ett resultat som står emot tidens tand. Med fel sådan så kommer arbetet inte att hålla i längden.

17 Nov 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!