Stängsel både för dekoration och nytta

Man kan sätta upp ett stängsel både som dekoration och för nytta. Ett stängsel kan vara en mer dekorativ gräns eller en gräns att hålla obehöriga utanför.

Ett stängsel betyder någon form av gräns. Ibland är det för att ett företag vill ha en tydlig avgränsning av sin tomt där obehöriga inte är välkomna. Andra gånger kan det vara ett dekorativt gränsdragande man gör med ett stängsel.

Stängsel finns i många olika varianter, från klassiska gärdsgårdar till taggtråd. Ett stängsel kan vara allt från en meter högt till ett par meter över marken för att försvåra intrång. En anledning till att många privata tomtägare sätter upp ett stabilt metallstaket har ofta med vildsvin att göra.

Stängsel en markering för gränser

Att sätta upp ett stängsel i Gävle runt en villatomt ökar chansen att hålla vildsvinet på utsidan tomten. Det finns allt från klassiska gröna nätstängsel till snygga designade stängsel. Vilket man väljer är ofta en smaksak. Ett företag kanske väljer funktion före form för att hålla obehöriga på rätt sida stängslet.

Förutom att sätta upp ett stängsel behöver man också en grind så man kommer in och ut genom det stängslade området. Det finns flera olika modeller på grindar, så även där väljer man det som passar bäst. Det finns exempelvis vikbara grindar så transporter med lätthet kan passera. Ett annat alternativ kan vara att ha en rotationsgrind som man kan gå ut genom. Alternativt kan man till exempel ha en snygg slaggrind för att komma in och ut genom stängslet.

22 Jun 2023

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!