Slipade golv blir som nya – fast bättre

Funderar du på att byta ut ditt trägolv? Se efter om det går att slipa istället. En golvslipning i Stockholm kan ge betydligt snyggare resultat än ett nytt golv. Särskilt i äldre lägenheter.

Att ringa in en bra golvslipare i Stockholm kan vara det bästa beslut du gjort för din lägenhet. Även om du tycker att ditt golv ser ut att vara bortom räddning är det inte alls säkert att det är det. Så länge som det finns tillräckligt mycket kvar av golvets slitskikt går alla trä- och parkettgolv att slipa. Resultatet kommer sannolikt bli mycket bättre än med ett helt nytt golv. Mycket av själen i en lägenhet sitter i originaldetaljer som golv, lister och fönsterkarmar. Att byta ut ett gammalt golv mot ett nytt kan göra att hela rummet tappar sin karaktär.

Spara tid och pengar med professionell golvslipning

Att välja att slipa om det gamla golvet är en god investering på många sätt. Både tidsmässigt och ekonomiskt finns mycket att vinna. ROT-avdraget gör exempelvis att alla sådana här hantverkstjänster är en mycket prisvärd affär för dig som privatkonsument. För en fackman är det ett betydligt mindre tidskrävande jobb att slipa ett golv än det varit för en golvläggare att lägga ett nytt. Funderar du på att slipa golvet själv kan det finnas anledning att tänka om. En professionell golvslipare har tillgång till betydligt bättre utrustning än vad som finns att hyra. Att försöka lära sig en slipmaskin på egen hand är ett betydligt större lotteri, framför allt om du vill ha ett jämnt och snyggt resultat.

Undvik golvslipning för ofta

Det kan vara värt att fundera över varför golvet är slitet. Är det dina egna vanor som har gjort det, eller var det slitet redan när du flyttade in? Efter att du slipat om golvet till nyskick är det en bra idé att försöka hålla det så. Även om många golv tål att slipas om många gånger är inte det där slitskiktet oändligt. Till slut når du och golvet den sorgliga punkt då det inte går att slipa om längre, och då kommer du nog önska att du tagit bättre hand om det. Särskilt om du har en av alla de vackra sekelskiftslägenheter som finns i Stockholms innerstad. Tvingas du lägga in ett nytt golv i en sådan pärla löper du risk att se en negativ effekt på försäljningspriset när det är dags att flytta vidare.

28 Oct 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!