Släpp målaren lös, det våras för tapeter i Nyköping

Du som tröttnat på färgkoder kan gott välja en tapet i stället. Och varje heltidsarbetande målare i Nyköping står gärna till tjänst med att sätta upp dem. De vill också gärna ha lite omväxling.

I varje inrednings- och livsstilsblogg med självaktning pratas det om färgkoder till höger och vänster. Varje liten nyansskillnad analyseras in i minsta detalj. Och nåde den målare som bryter in bara en gnutta för mycket blått i det vita. Ibland önskar nog både kunden och målaren att de bara kunde få slippa allt tjafs med siffror hit och dit. Särskilt målare i Nyköping vet att uppskatta en hederlig tapet. I de trakterna har hetsen kring byggnadsvård och känsliga linoljefärger stått i full blom de senaste åren. Till mycket glädje, men också stort besvär. Tur att det finns en smidig lösning som fungerat bra i många hundra år: tapeter.

Ring en målare, inte en tapetserare

Du som ger dig in i världen av tapeter som en motreaktion på de senaste årens färgkodshysteri har kanske inte full koll på vem som gör vad. Det viktigaste är att du inte ska ringa en tapetserare. Det låter kanske rimligt att göra det, men en tapetserare är en person som klär om möbler. Till tapeterna på väggen är det en målare du ska ha tag i. En målare som är gammal i gamet minns dessutom tiden innan fyra nyanser av beige regerade på allas väggar. Leta efter en målare med äldre anor i Nyköping, så kan de guida dig i tapetdjungeln.

11 Dec 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!