Ska du renovera badrum själv?

Det är vissa saker som man faktiskt kan göra själv om man vill renovera sitt badrum. Man kan oftast riva det egna badrummet, bara man är försiktig så att man inte förstör för många saker i badrummet med rivningen. Har man kaklat tidigare borde det inte vara för svårt att kakla och lägga klinkerplattor. Vad man däremot inte bör göra, är att lägga golvvärme. Inte heller de elektriska installeringarna. Allt sådant måste en professionell elektriker utföra.

På samma sätt bör man inte heller bygga golvet på egen hand. Golvet måste ha en viss lutning för att vattnet som rinner ner på golvet, ska rinna ner i golvbrunne och inte ge sig iväg någon annanstans. Sådant bör en utbildad VVS-montör göra för att det ska bli rätt. Dessutom kan försäkringsbolag alltid krångla med ersättningar om det skulle hända någon skada med badrummet om allt går fel. Får de veta att man gjort det själv, kan de vägra betala ut ersättningar.

Man bör heller inte bygga våtutrymmen själv

Våtutrymmen ska inte heller byggas på egen bevåg. Här är det mycket viktigt att våturymmena byggs av utbildade hantverkare. Här är det viktigt att man bygger ytorna tätt och inte fuskar med materialet eller själva handlaget. Hantverkaren som ska bygga våtutrymmena bör arbeta på ett noggrant sätt. Det viktiga är att bygga på ett sätt som förhindar vatten och fukt att ta sig in genom kaklet och klinkern. Man måste vara noggrann med läggning, fog och underlag. Fuskar man här kan man åstadkomma stor skada.

Inredningen kan man sedan montera själv

Har man sedan fått en hantverkare som har lagt plattorna på plats efter att de har lagt golvet, eventuellt med betonggjutning, så kan man sedan montera inredningen själv, om man vill det. Det gäller bara att man vet hur man kopplar in vatten och saniteten så att det inte blir fel. Är man det minsta osäker är det bättre att en hantverkarfirma gör hela arbetet istället för att det blir fel. Det är nämligen mycket viktigt att rören kopplas på, på rätt sätt så att det inte ger upphov till risk för någon vattenskada i rören. Här är det ju viktigt att vattnet leds på rätt sätt och att saniteten leds på rätt sätt. Skulle det bli fel i just detta, kan det orsaka stor skada. Vid minsta osäkerhet är det bäst att rådfråga professionella hantverkare. Här kan man läsa mer om hur man kan renovera badrum i Nyköping på: https://www.renoverabadrumnyköping.se.

9 Jan 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!