Sanering - viktigt att få den hjälp du behöver

Har du planerat att bygga ut eller kanske utföra en renovering? Då är det viktigt att kontrollera att det inte finns några farliga ämnen i ert hem, som asbest och PCB. Det kan en firma fixa åt dig.

Ibland räcker bara inte städning till, och det finns många anledningar till detta. Det kan handla om att det finns farliga ämnen; kanske det är en äldre byggnad där det användes farliga material när denna byggdes. Det kan också handla om att du behöver hjälp med sanering när det kommer till ett hus eller en lägenhet som har vanvårdats under en väldigt lång tid. När detta händer är det inte alltid bara att städa normalt, utan det krävs att du får hjälp med sanering. Det är då bäst att kontakta en firma som har experter på detta.

Hantera inte farliga ämnen själv

PCB och asbest är båda ämnen som inte längre är tillåtna, men de användes flitigt innan. Det är farliga ämnen som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Det är alltså inget som du ska hantera själv, utan du bör vända dig till en professionell firma.

Det handlar inte enbart om att du ska skydda dig själv, det finns också strikta regler om hanteringen av dessa ämnen. När man hanterar farliga ämnen måste man använda sig av särskilda skyddskläder, och även arbeta för att inga partiklar ska spridas i luften. Detta kan vara omöjligt att göra själv om du inte har kunskapen, speciellt om du håller på att riva.

Få hjälp med saneringen

Det finns många professionella firmor idag som kan hjälpa dig med att utföra sanering. De har inte enbart den kunskap som krävs för att arbeta med sanering, utan också de rätta verktygen och produkterna för att göra det.

Det finns många anledningar till att du kan behöva sanering:

  • Skador från översvämning
  • Brandskador
  • Mögel
  • Farliga ämnen
  • Byggnader där det inte har blivit städat under många år

Du kan hitta firmor online genom att göra en snabb sökning, och du kan be om en kostnadsfri offert. Jämför gärna olika offerter, men kontrollera också vad som ingår i priset. Kommer priset med en garanti? Så om saneringen inte är utförd på ett korrekt sätt kommer firman att komma ut igen? Ingår produktkostnader i priset? Fråga allt detta först innan du anställer en firma för att utföra sanering. Kolla också gärna på recensioner från tidigare kunder om firman.

27 Oct 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!