Så isolerar du branden

En bra brandisolering kan rädda liv. Genom att hindra en brand från att sprida sig från ett rum till ett annat håller du elden på en plats. Men det krävs förstås en ordentlig brandisolering.

Ibland på säkerhetsutbildningar brukar man få se en video av hur snabbt en eld sprider sig. Det börjar med en liten låga i soffan och inom bara några få minuter står ett helt rum i brand. Röken är oerhört farlig att andas in och elden förstås direkt skadlig. Med tanke på hur fort det går för en eld att sprida sig från ett rum till en annan är det oerhört viktigt att bygga hus, lokaler och byggnader som är brandisolerade. Tack vare brandisolering kan man begränsa spridningen och hålla elden inom det rum som den har startat i. Det kan både skona resten av byggnaden mot förödande skador, men framför allt kan det även rädda liv.

Rådgör med experter

Det är inte helt givet vilket material som utgör det bästa för att isolera bränder. En vanlig metod är dock att använda sig av stenull. Det är hållbart över tid och har också bonusfunktionen av att vara ljudisolerande.

Det bästa är dock om du tar dig tid att söka runt på nätet kring olika brandskyddstjänster. Då kan du få tips på vilken typ av brandisolering som kan passa bäst i den lokal som avses. Det rekommenderas också att du ringer runt till professionella aktörer för att be om deras bästa råd kring vad du ska göra.

20 Feb 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!