Rivning först – renovering efteråt

Rot-avdraget har av naturliga skäl gjort att antalet renoveringar ökat markant i Sverige- kort och gott; kan man som idag anlita professionella hantverkare och dra av 30% av den totala arbetskostnaden så handlar det i slutändan om väldigt mycket pengar. En summa som fått fler att öppna plånboken och detta har i synnerhet märkts i den stad där det bor flest människor i Sverige. Stockholm. Detta dock av fler skäl än enbart det faktum att man har flest människor. Vi räknar snabbt upp några andra anledningar till varför en renovering är vanlig i Stockholm:

  • Sälja med vinst. Att genomföra en renovering i Stockholm innan en försäljning kan vara skillnaden mellan en god vinst och en enorm sådan. Rot-avdraget används frekvent för detta och paradoxalt nog även för nästa punkt.
  • Sätta sin egen prägel. Köper man en bostad i Stockholm så vill man också installera sig, man vill låta sin personliga smak få utrymme och därmed sätta sin personliga smak på bostaden. Något som ofta kräver en renovering och som alltså bidrar till att rot-avdraget används.

Enkelt förklarat så ligger den rådande bostadssituationen i Stockholm bakom många av de renoveringar som sker. Generellt sätt och oavsett anledning till varför man renoverar dock: det begås misstag – misstag i planeringen som gör att man dels får betala mer pengar och dels gör att projektet tar längre tid än vad man planerat för.

Rivning och byggstädning ska tas med i planeringen

Många personer väljer att se en renovering som en enda punkt. Kort sagt; man byter ut sitt gamla badrum mot ett nytt. Riktigt så enkelt är det dock inte och vi vill att man istället ska se en renovering enligt tre punkter. Detta av den enkla anledningen att det i slutändan ger en sundare planering som sparar mycket pengar. Vilka trepunkter ska du då ha med i begreppet renovering? Följande!

  • Du kan inte bygga om det inte genomförts en rivning innan. Antingen så får du här leja företaget både för rivning och renovering eller också så får du sköta din rivning på egen hand. Något som inte är att rekommendera då du måste använda dig av maskiner du förmodligen saknar och måste hyra, då du måste hyra exempelvis en container samt även något att frakta ut allting med. Kort och gott; för en rivning krävs professionell hjälp; men det är inte hugget i sten att företaget du anlitar för renovering i fråga är bäst lämpad. Nej, det finns rena specialister inom rivning att anlita, de är ofta billigare och gör ett bättre jobb dessutom.
  • En självklar punkt som vi lämnar direkt.
  • Byggstädning. Om en rivning föregår arbetet så avslutar en byggstädning detsamma och även här rekommenderas professionell hjälp. Tjänsten byggstädning är rut-berättigad och i rekommenderar dig att använda avdraget i fråga. Städar du på egen hand så får du räkna med att dels din dammsugare kommer att ta skada och dels att det är oerhört svårt att få bort allt slipdamm, allt spån och all smuts om en omfattande renovering obönhörligt för med sig.
6 Jul 2016

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!