Riva hus i Stockholm – vilka valmöjligheter finns?

Ska du riva hus och bor i Stockholm? Då behöver du en säker och professionell husrivning. Anlita en firma som kan det där med att riva det som andra byggt upp.

Den stora trenden att riva hus spreds i Sverige under åren 1960–1970. Vem kommer väl inte ihåg den omdebatterade genomgripande rivningen i Klarakvarteren i Stockholm. En stor del av det svenska kulturarvet revs för att ge plats åt det nya och moderna.

Välj en professionell partner som kan branschen, är miljövänlig och kostnadseffektiv om du har beslutat att riva huset. En partner som finns vid din sida från start till mål. Självklart ska inte ett spår finnas kvar efter rivningen, inte en tegelsten, planka och definitivt inget avfall. Det gamla är demolerat och bortforslat för att ge plats åt det nya.

Vem väljer att riva hus idag?

Frågeställningen kvarstår – varför väljer man att riva hus? För att ge plats till något nytt? Är huset en rivningskåk bortom all räddning? Det finns många olika anledningar. Beslutet om rivning bör vara väl genomtänkt och förankrat. Vid husrivning i Stockholm som ligger inom detaljplanelagt område behövs dessutom rivningslov.

Idag debatteras det igen, nu gällande vara eller icke vara för förorternas miljonprogramsområden. Förespråkarna för rivningarna anser att bostäderna är slitna och gamla efter 30 år. Trots debatter och olika åsikter så är det i många fall faktiskt nödvändigt att riva hus. Ibland behöver man helt enkelt riva. Se då till att ha en trygg och professionell rivningsentreprenör vid din sida.

8 Nov 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!