Renovering från topp till tå

Vi vet att en renovering kan ta massor med tid och kosta en hel del pengar. För att komma undan lite mer lindrigt så kan du alltid jämföra olika företags offerter. Det bästa är att samla in offerter från företag som sköter hela renoveringen, men även vad separata företag tar för en viss del av renoveringen.

Det är som när man åker utomlands - med charter är allt ihoppackat åt dig, med reguljärt får du lösa hotell, flyg och transfer själv. Precis som vid en charterresa är en renovering med ett och samma företag att föredra - du behöver inte oroa dig för att något ska krocka eller strula när ett företag lämnar över arbetet till nästa. Om du väljer att ta in flera olika företag för olika delar av renoveringen så kan det bli billigare, men troligtvis mer struligt. Strulet kan bli att ena företaget säger sig vara klara ett datum och nästa företag ska börja dagen efter. Om då det första företaget drar ut på tiden så kan inte nästa starta i tid. Det kan skapa ordentligt med problem och kan göra att renoveringen drar ut onödigt mycket på tiden. Så - är det viktigaste att det är billigt eller att det blir smidigt gjort och allt funkar?

Om du väljer ett och samma företag för hela renoveringen så betyder det inte att dom gör hela arbetet själva, de har troligtvis någon samarbetspartner som ska göra någon del. Men då sköter dom kontakten och du själv behöver inte vara med och peta i planeringen eller kontakten.

Det finns gott om golvläggare, byggare, fönsterrenoverare och andra hantverkare som säkert gärna vill ha en del av din renovering. Men för din skull, välj ett företag som kan utföra en helentreprenad.

Vad innebär en renovering från topp till tå?

Det innebär att golven byts ut, flera eller någon vägg rivs eller flyttas, eluttag flyttas, vatten dras om, taket görs om. Det finns självklart olika nivåer på en topp till tå-renovering. Vi skulle vilja beskriva det som att man gör om hela insidan av huset, så bara skalet är detsamma. Som sagt, det finns många olika hantverkare som kan göra vissa bitar av renoveringen, men om man blåser ut hela insidan av huset så tar det tid att göra om allt. Du kanske inte sparar pengar på att leja hela arbetet till ett och samma företag, men du sparar ork och tid!

19 Jul 2017

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!