Renovera innergården i Stockholm till en liten oas

De flesta hus i Stockholm har en innergård, men den används sällan eller aldrig. Genom att renovera och fräscha upp den kan man i stället göra den till en trevlig plats att mötas och vistas på.

En innergård är egentligen till för de boende att vistas på, men många innergårdar är slitna och trista och lockar inte alls. Men genom att göra en innergårdsrenovering och uppdatera ytan kan man göra den till en liten oas som uppskattas och används av alla. Bäst är om gården anpassas efter de som bor i huset och vad de kan tänkas vilja ha. Barnfamiljer, pensionärer, enmanshushåll eller unga par kan ha olika behov och önskemål. Vill man exempelvis ha en lekyta, en odlingsplats, en berså för trevliga middagar, eller något annat? Fråga gärna de boende vad de skulle vilja ha på innergården och låt dem vara med och planera.

Hur mycket kostar en innergårdsrenovering?

Det finns många praktiska saker att tänka på vid en innergårdsrenovering som var sopkärlen och återvinningen bäst placeras. Men också cyklar och kanske även cykelskjul. En innergårdsrenovering kräver också bra markarbete och dränering. Ska man renovera innergården kan det därför vara bäst att ta hjälp av ett företag som är specialiserat på innergårdsrenovering.

Hur mycket en innergårdsrenovering kostar beror på hur omfattande den är och om exempelvis balkar och underliggande skikt behöver repareras, om dräneringen behöver förbättras och så vidare. Det kan vara bra att ta in ett kostnadsförslag från några olika företag och även titta på referenser. Läs mer om innergårdsrenovering på den här hemsidan: innergårdsrenoveringstockholm.se

11 Jan 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!