Renovera ditt kök billigt i Stockholm

Fler familjer idag drömmer om ett modernt kök, komplett med nya vitvaror, med smarta lösningar och där det framförallt finns ytor att jobba på. Däri ligger också skillnaden mellan hur vi förr såg på köket och där detta i många fall endast involverade en person – kvinnan – och där det låg på hennes bord att laga maten.

Krasst, naturligtvis – men det är faktiskt något som man kan se prov på. Vi ger ett exempel där vi säger att du köpt en lägenhet i Stockholm, belägen i en fastighet byggd på 70-talet och där allt är i originalskick – man har samma planlösning och familjen som bott där innan ha således inte gjort några större ingrepp.

Hur syns då detta? Jo, primärt genom att köket är mindre och drar vi en parallell mellan en nyproducerad lägenhet i Stockholm så kommer den att ha väldigt mycket yta och där den gärna går ihop med något annat rum – exempelvis vardagsrummet. Där om något ser man köket blivit en mer social plats och därför ser man också i dagens Stockholm att fler och fler väljer att renovera sina kök. Man öppnar upp, man köper nya vitvaror och man får exakt den plats som vi nämnde i textens inledning.

Dock: är det inte väldigt dyrt att renovera ett kök? Inte nödvändigtvis och särskilt inte i Stockholm. Varför? Vi radar upp några faktorer som kan hjälpa dig att renovera ditt kök till ett överkomligt pris och vi förutsätter att du inte gör något själv; något som naturligtvis blir absolut billigast – men som är få förunnat att klara.

  • Rot-avdraget. Ska du renovera ditt kök – oavsett om det handlar om Stockholm eller någon annan stad i Sverige – så går det naturligtvis utmärkt att använda rot-avdraget. Du anlitar en firma och drar av 30% av den totala arbetskostnaden. Missa inte det!
  • Många tänker att de kommer att tjäna på att anlita en elektriker, en snickare, en plattsättare och en rörmokare vid sin köksrenovering. Vår erfarenhet säger det motsatta, projektet drar ut på tiden, kostar mer pengar – helt enligt den gamla devisen om ju fler kockar... En och samma firma jobbar effektivare och till ett bättre pris.
  • Nu finns det i Stockholm inte bara en firma som kan tänka sig att renovera ditt kök och det är något som du ska utnyttja. Kort sagt; dra nytta av konkurrensen och ställ offerter mot varandra. Var inte rädd för att förhandla lite.
25 Feb 2017

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!