Renovera ditt badrum med nytänk

Står du inför en badrumsrenovering och behöver lite fräscha ideér? Då har du kommit rätt! Låt oss inspirera dig inför din badrumsrenovering.

Moderna badrumslösningar

Är det dags för en badrumsrenovering i Linköping kanske? Låt oss inspirera dig med lite fräscha badrumslösningar och tankesätt.

Badrum som passar dig

Badrum idag behöver inte vara vita och helkaklade utan badrum har blivit mer som vilket rum som helst i din bostad. I ditt badrum kan du sätta upp konst, ha en färgglad våtrumsanpassad tapet eller massor med växter. När du renoverar ditt badrum skall du göra ett badrum som passar dig och dina behov.

Idag finns också olika smidiga lösningar som gör att du slipper kompromissa med funktion och design. Vill du ha ett badkar men har ett litet badrum? Inga problem! Det är lätt att få tag på snygga sittbadkar som endas mindre än en kvadratmeter i ditt badrum.

En stil som passar bostaden

Om du bor i en sjuttiotalsvilla eller i en funkislägenhet så kan det vara smart att renovera badrummet efter den stilen som resten av bostaden har. Trender kommer och går, men att följa en särskild epoks designelement är aldrig fel. Ett pastellfärgat och helkaklat badrum med inbyggt badkar är aldrig fel i en 60-tals kåk.

Det kan vara svårt att veta exakt vad ens egna behov och smak är. Vill man ändå ha ett badrum som sticker ut från mängden kan detta vara ett sätt att tänka när man renoverar sitt badrum.

Funktioner för dina behov

Precis som vi varit inne på tidigare så skall du inte vara blyg med dina önskemål och försöka få till ett badrum som passar dina behov. Har du ett svårplanerat badrum kan det vara en ide att anlita en arkitekt som kan hjälpa dig att få det som du vill ha det.

Kanske är du nyfiken på en sån där modern och multifunktionell japansk toalett? Det är smidigt med toalett och bidé i ett! Det finns lösningar och funktioner som du inte ens kunnat drömma om. Har du bakterieskräck och hatar att vidröra kranen? Då kanske du skall välja en pedalstyrd kran som du slipper vidröra.

Miljötänk i badrum

Hållbarhetstänk genomsyrar allt idag. Speciellt när det kommer till renovationer. Många vill återbruka så mycket som möjligt. Med badrumsrenoveringar kan det dock vara svårt. Gamla badkar kan dock ofta säljas vidare på blocket och får nya liv som rabatter eller hoar för boskap men för toaletter och handfat är det svårt att hitta en köpare.

Stilla ditt klimatsamvete med att välja nya energisnåla och vattenbesparande produkter. Till exempel finns det toalettstolar vars vattencisterner är kopplade till ditt handfat så när du spolar så spolar du med vatten som du använt till att tvätta händerna eller borsta tänderna. Det finns egentligen ingen egentlig anledning till att du skall använda dricksvatten när du spolar på toaletten.

Tack för att du läst den här texten, vi hoppas du fått inspiration till ditt nya badrum!

12 May 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!