Poppis med nya golv i nya bostäder

Funderar du på att skaffa nytt trägolv i din bostad? Det finns numera så många fina golv som man kan lägga. Till och med plasten som för några år sedan var rejält utskällda, har blivit bättre och materialet är inte lika "plastiga" längre. Här går vi igenom vilka material som passar på golv och för- och nackdelar med dessa olika material.

Linoleumgolv och plastgolv

Linoleumgolv passar bäst i moderna rum, i moderna bostäder. Det blir ofta ett ganska strävt golv och är tillverkat av lin. De flesta linoleumgolv har olika fina mönster och här kan du välja mellan färger och mönster precis som du själv önskar. Det är samma med de plastgolv som man numera kan lägga. Plasten kan man till och med anpassa så att det ser ut som ett trägolv, med samma utseende men inte lika känsliga för stötar och slag.

Stengolv och klinkergolv

Golv som är lagda med stenmaterial och klinker är golv som håller mycket länge. Om man väljer ett golv i de hållbara materialen har man golv som kan hålla i 70-100 år, beroende förstås på om man ser till att sköta om golven och inte tappar tunga saker på golvet så att det spricker, men om man behandlar golvet och bara går på det, så kan det hålla i minst en generation om inte längre. Här beror tjockleken på stenen och klinkermaterialet på om det håller för så lång tid. Ofta lägger man golv med relativt tunn sten

Parkett, lamell- och klickgolv

Att lägga ett golv i parkett av ek, till exempel är bland det absolut snyggaste som man kan lägga ett golv i. Oftast ser man det i gamla bostäder från 1950- och 60-talet i flerfamiljshus. Trägolv håller mycket längre när man behandlar det med de olika träbehandlingsmedel som numer finns. Hittar man rätt golvläggare kan man få minst 5 års garanti på trägolv. Dessutom kan man få service på sina trägolv, om man så önskar. Särskilt i nya bostäder vill man ofta lägga in fina och nya trägolv. Då får man golv som är fräscha och fina.

Byggföretag som bygger nya hus, vill oftast anlita professionella golvläggare som är experter på att lägga fina trägolv. Då blir köparna nöjda och man får golv med hög kvalitet och man kan sälja varje bostad för flera miljoner, särskilt i storstäder som Stockholm, Göteborg eller i Malmö. Här kan du läsa mer om golvläggare i Stockholm.

29 Aug 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!