Nytt golv till garaget? Välj ett industrigolv

I en villa så får man ofta andra ytor på köpet. Det är naturligtvis en fördel; köper man en villa och får möjlighet att börja använda ett garage så är det något som dels skonar bilen under vintern, dels ger bättre förvaringsmöjligheter och som dels också ger möjlighet att förkovra sig i någon hobby - snickerier eller kanske att meka med bilen. Garaget är alltså välkommet och för en dels så handlar det om att ytan maximeras, för andra så blir det en bortglömd sådan som man inte alls trivs i.

Ett garage är ofta kallt, det blir lätt stökigt, det hamnar olja och andra fläckar på golvet och det blir genom detta en miljö som man upplever som störande. En stor del av det negativa intrycket kommer också från golvet. Ett kallt, oinbjudande golv av betong är ingenting som man drömmer om; men det är ändå något som är absolut nödvändigt sett till vad som normalt sker i garaget.

Att ställa bilen på en vanlig plastmatta skulle, helt enkelt, inte vara hållbart. Men, det går att få ett trevligare golv som är både stryktåligt och lätt att hålla rent. Detta utan att man heller behöver riva ut betong- eller cementgolvet som ligger där. Det vi ska titta närmare på här är ett industrigolv och fördelarna som finns med ett sådant.

Industrigolv är stryktåligt, har lång hållbarhet och är vackrare

Ett industrigolv är ett golv som läggs flytande - på exempelvis ett betonggolv (som dock måste förberedas innan - vi rekommenderar alltid att man tar professionell hjälp för att lägga ett industrigolv) - och som i och med detta också blir fritt från skarvar.

Ytan är ofta av akryl och då detta härdar så får man en yta som klarar av tungt tryck, som klarar smällar, som står emot spill från exempelvis kemikalier (man använder ofta industrigolv i laboratorium) och som klarar av ett punkttryck utan att det blir buckligt och skadat. Kort och gott: oavsett vad du har för ambitioner i ditt garage så kommer ett industrigolv att motsvara dessa.

Hur ser då ett industrigolv ut? Ja, det är faktiskt något som du själv väljer. Vilket också är en av de stora fördelarna med golvet i fråga. Det finns ett stort urval av färger och att man exempelvis börjat lägga industrigolv i lokaler där man normalt har höga krav på det estetiska - gallerior, restauranger och olika större arenor - är något som verkligen bekräftar golvets olika, estetiska uppsidor. Vi skulle definitivt välja den här lösningen om du fullt ut vill få användning för ditt garage. Men, som vi sa: golvet bör läggas av proffs för att full effekt ska kunna ges.

På http://www.industrigolv.net/ hittar du all information du behöver om olika typer av industrigolv.

28 Sep 2018

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!