När du behöver renovera köket

Har du behov av att renovera ditt kök? Vill du få fräscha och nya ytor? Om du känner för att få nya och fina väggar och golv, och kanske nya blandare och ny inredning bör du ta kontakt med en duktig hantverkare som kan göra detta för dig, såvida inte du själv är hantverkare, men som lekman och klarar av att både riva ut och kakla med nya material på egen hand. Det är dock på några områden som vi anser att man inte ska ge sig i kast själv; det är när det kommer an på elektriciteten och man vill ha nya uttag och dra el till något nytt ställe, eller när det kommer an på VVS-arbeten som att dra om avlopps- och vattenrör. Sådant bör en professionell hantverkare helst göra.

Välj en pålitlig hantverkare

När det kommer till hantverkare är det viktigt att kunna lita på det företaget. Dels måste företaget ha en F-skatt som gör det möjligt för kunderna att kunna dra av på Rot-avdraget och att företaget betalar in sina skatter. Sedan är det viktigt att de har egen ansvarsförsäkring, som gör att om det händer något ska inte kunden behöva stå för misstag eller olyckor. Alla som arbetar med detta vet att olyckor händer så lätt. Andra viktiga saker är ju att företaget gör som man vill, att hantverkarna lyssnar på ens önskemål. Det är ju naturligt att om man önskar något som är alldeles tokigt, ska de avråda en från vissa lösningar som inte fungerar och kan skada köket, men i övrigt är det viktigt att hantverkarna gör ett sådant jobb att kunderna bli nöjda.

Vilka slags material vill du ha?

Vad är det för slags material som du vill ha i köket? Man brukar räkna med, om man vill renovea köket i hållbara och lite mer dyrbara material, att det kan kosta mellan 1.500-2.000 kronor per kvadratmeter. Det är inberäknat all slags inredning som man kan behöva i köket; köksskåp, hyllor och luckor. Till det kan man ju räkna med antingen dyrare eller billigare vitvaror som spis, kyl och frys. Där är det viktigt att bekanta sig med olika produkter och varor så att man får just de slags vitvaror som man önskar sig och har behov av.

Det finns vitvaror som är mer energisnåla och med tanke på miljön bör vi alla bidra med det vi kan genom att välja energisnåla redskap i köket. Här kan du läsa mer om ett hantverksföretag för köksrenoveringen i Stockholm.

5 Dec 2018

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!