När du behöver renovera fasaden

Är det dags att renovera fasaden? Fasaden får ju utstå en hel del i vår kalla Nord. Det är riktigt kallt på vintrarna, riktigt vått på höstarna och riktigt torrt och varmt på somrarna. De olika väderförhållanden som våra hus utsätts för gör att det sliter på fasaderna mer än förut. Våra utsläpp av avgaser sliter även det på våra hus, särskilt i storstäderna. Då är det viktigt att med jämna mellanrum se över fasaden på våra hus. Det är inte bara trähus som utsätts för slitaget, även putsade och murade hus behöver regelbunden renovering och fasadmålning.

När du är i behov av fasadmålning

Att renovera på egen hand, vill sig oftast inte riktigt. Det är så viktigt att arbetet med fasadmålningen utförs på rätt sätt med tanke på det slitage som husets fasad utsätts för. Någon som är professionell kan fylla på rätt material på huset och ser till att all gammal färg kommer bort som den ska. Särskilt en putsad fasad behöver en riktig renovering med nytt och fräscht material som måste till innan man sätter igång med fasadmålningen. En professionell målare ser till att underlaget är det rätta innan hon, eller han sätter igång med fasadmålningen.

Så får du professionell fasadmålning

Om du inte känner till någon som kan utföra en professionell för din fasadmålning, kan du alltid fråga grannar, vänner och bekanta. Har man flyttat till ett nytt område, eller en helt ny stad är det inte säkert att man känner till någon som är bra på att renovera husfasader. Du kan ju alltid googla "fasadmålning Stockholm" om du bor där vill säga. Ananrs skriver du in den ort där du bor efter "fasadmålning" i Googles sökruta. Då får du upp förslag av sådana som arbetar med fasadmålning på din ort. Sedan är det bara att ta kontakt och be om offerter och referenser på några som du jämför innan du bestämmer dig. Här listar vi upp några viktiga kriterier när du väljer.

1. Välj en med kostnadsfria korrigeringar

Om du väljer en fasadmålning är det bra att välja någon som är servicevänlig, och som är ödmjuka nog, och inser att det kanske inte alltdi är så att kunden blir nöjd. Då är det viktigt att de rättar till det som du som kund inte är nöjd med, tills det blir till full belåtenhet innan de är klara.

2. Välj någon med garantier 

Det är inte alltid renoveringsfirmor gör arbetet så bra att det håller för en längre tid. Väljer du en firma som ger garantier på sitt arbete, vet du att de gör ett arbete som ska hålla. Kanske så länge som 15-20 år. Det är en firma som du bör välja i så fall.

3. Välj någon med brett kunnande 

Varför inte välja en renoveringfirma som även kan måla andra saker på huset när du ändå har en målarfirma som du anlitar. Det är inte alla målerifirmor som erbjuder sig att måla annat än fasader. Väljer du rätt målerifirma har de kunskap om olika material och hur de olika materialen bör behandlas för att hålla i längden.

23 Jan 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!