När du behöver dränering i Stockholm

Att genomföra en dränering kring sitt hus, behövs med jämna mellanrum. Vill man se till så att all fukten, nederbörden och all väta rinner bort från sitt hus, så bör man se till så att dräneringen är up-to-date. Alla hus borde egentligen byggas på toppen av ett berg. Det vore egentligen det enda sättet att se till så att huset aldrig kan drabbas av fuktproblem.

Nu är det inte alla hus som kan byggas på en höjd, som gör att vatten och snö leds bort. Då får man hitta ett annat sätt att hålla fukten borta från husen. Att dränera är ett sådant sätt, och lägga ner avledande dräneringsrör eller dräneringsskivor. Det bör göras minst vart 20:e år.

Gräva först – sedan lägga dräneringsrör

Antingen bör man hyra en grävmaskin och gräva själv, eller så bör man anlita en firma som kommer och gräver åt en. Att hyra en grävmaskin är svårare än man tror. Det ser kanske enkelt ut, när man ser andra göra det, men det krävs mycket övning innan man blir så duktig på att hantera en stor grävmaskin på egen hand. Det är lätt hänt att man skadar både husfasad och saker som finns i närheten när man ska gräva. Vet man inte hur den ska hanteras på rätt sätt, har man snabbt som ögat lyckats skrapa upp fasaden eller slå sönder saker som man inte tänkt sig.

Ibland kan man behöva dika kring tomten

Har man stora problem med väta i sin trädgård, kanske det inte räcker med att gräva runt huset. Då kanske man behöver gräva runt trädgården och göra riktiga dikningar så att vätan har någonstans att ta vägen. Att dika kring trädgården är inte så dumt alls. Det är många gånger hänt att det kommer så mycket väta ner från himlen att marken inte klarar av att göra sig av med den utan att bostadshuset kommer till skada. På sikt kan man även se till att göra planteringar i trädgården, förträdesvis stora träd som har stora rötter och som kan suga upp stora mängder med vatten. 

Planera för kommande väta

Det bästa som man kan göra är att vara förekommande som villaägare. Det gäller då att förutse kommande problem och bygga bort eventuella och kommande problem. Ser man att naturen sluttar och har en sluttning som slutar precis vid husknuten kan man enkelt räkna med att vätan kommer att leta sig in i källare eller husgrund. Då kan man behöva dika, innan vätan hittar till huset. Läs mer på: https://www.stockholmdränering.se.

29 Oct 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!