När det är dags för fasadrenovering

Bor du i Göteborg och behöver en fasadrenovering? Då kanske du behöver få tag i bra hantverkare som kan kavla upp ärmarna och ta sig an din viktiga husfasad? Fasaden på ett hus är ju jätteviktigt då det är ju de som skyddar huset. Det sista man vill ha på ett hus är en fasad som släpper igenom väta och vind. Ibland kan man behöva isolera fasaden bättre plus fönster när man ändå ska arbeta med den.

Att isolera fasaden är ett bra sätt att investera i bostaden. Ett väl isolerat hus, kräver mindre resurser för sin uppvärmning, och uppvärmningen brukar vara den största utgiftsposten i en villa. Kan man isolera det och sedan bygga på en fasad är det bästa sättet att sänka uppvärmningskostnaderna.

Så hittar du duktiga hantverkare

En fasadrenovering blir inte bättre än de hantverkare som utför den. Så även i Göteborg. Så behöver man få tag i duktiga hantverkare som både kan isolera fasaden och bygga på en ny, kan man alltid googla "fasadrenovering Göteborg" så att Googles sökmotorer tar fram några kontaktuppgifter till hantverkare som erbjuder sig att renovera fasader och som arbetar i Göteborg. När du väl har fått några sådana kontaktuppgifter kan man ringa dem och fråga om offerter, och vilka referenser som de har. Då kan man själv sedan i lugn och ro, gå genom de olika offerterna och följa upp referenserna innan man bestämmer sig. 

Viktiga kriterier vid val av hantverkare

  1. Kunskap om de olika fasadmaterialen. De behöver kunna de material som de ska arbetar med. Har de dessutom de certifikat för olika material visar det på att de tycker att kunskap och vidareutbildning är vitkigt. De bör kunna visa upp vilka olika utbildningar som hantverkarna har gått.
  2. F-skatt för Rot-avdrag. Det är viktigt att firman har F-skattebevis. Annars blir Rot-avdraget ogiltigt. Det visara också att firman är seriös, då man alltid måste kunna uppvisa F-skattebevis och därmed betala in alla giltiga skatter och avgifter.
  3. Ansvarsförsäkrade hantverkare. Skulle det hända hantverkarna något under arbetets gång, ska de vara fullt försäkrade så att inte det ekonomiska ansvaret vilar på dig som deras kund. Det kan ju hända även huset, eller fasaden, att något skadas. Skulle det hända ska inte heller det falla på en kunds ansvar.
  4. Pålitlighet och punktlighet. En seriös firma ska man kunna komma i kontakt med och de ska både arbeta punktligt och komma när de har sagt att de ska komma. Märker kunden att det går en massa tid då de inte är på plats, bör kunden få veta varför och inte behöva betala för den tid då de inte jobbar med det som har med huset att göra.

Läs mer om hur du kan få tag i hantverkare för en fasadrenovering i Göteborg: https://www.fasadrenoveringgöteborg.se

9 Dec 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!