När den inglasade balkongen blir ett rum till

Genom att glasa in balkongen eller altanen får man ett rum till i bostaden. Inglasningen bildar en barriär mot väder och vind och möjliggör för utevistelser längre perioder än annars. Inglasningen möjliggör för utevistelser från mars-april till september-oktober, vilket innebär att du nästan kan sitta utomhus halva året (beroende på var i Sverige som du bor). Det finns många fördelar med en inglasad balkong, eller altan. Och det finns fler funktioner med en inglasad balkong eller altan, mer än de uppenbara, att vara ett ställa för samvaro och uteätande.

Odla växter

Gillar man att odla växter är det många plantor som trivs alldeles utmärkt att växa inne i en inglasad miljö; såsom jordgubbar, tomatplantor, gurkor, krasse, rosor, humle och mycket annat. Det är ju så populärt numera att odla alla slags kryddväxter själv. Varför inte odla dem själv i den inglasade balkongen?

Få ljusterapi

Gillar man att bada i ljus, kan man göra det alldeles gratis i den egna inglasade balkongen. Sätter man sig i den klockan 16 varje dag kan man få bada i ljus. Det gör att orken blir större, man får mer energi, man blir gladare och man sover bättre. Man kan ta med en trevlig bok, en kopp kaffe och så badar man i ljus minst en timme om dagen. Prova, det hjälper!

Kunna hänga ut tvätt

Gillar du doften av rena kläder som har hängt ute i den friska luften? Då kommer du att vilja hänga upp dina tvättade kläder på balkongen och låta den friska luften få torka dem under tak och i skydd av inglasningen. Du kommer att märka att du sparar el genom att inte torktumla dem.

Balkong- eller altaninglasning

Är du intresserad av att få din balkong eller altan inglasad kan du välja mellan flera olika inglasningslösningar. Antingen vill du ha inglasning med skenor och paneler. Då kan du flytta de inglasade partierna som du önskar. Vill du ha helt öppet kan du det. Vill du endast ha litet öppet eller inte alls, kan du även det. Du kan även välja mellan att ha ett glastak, eller ett tak av ljus plast.

Inglasningar är stilrena

Balkonginglasningar är bland det mest stilrena som du kan tänka dig. Många tänker inte på att en balkonginglasning ännebär att du skyddar bostaden mot en massa smuts och här tänker vi på om man bor i ett storstadsområde. Har man tung trafik utanför, kommer det mycket sot. Läs mer här om balkonginglasningar.

15 Oct 2018

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!