När behöver man göra en geoteknisk undersökning?

För att kunna ta reda på hur marken mår i exempelvis ett område där man tänker börja bygga något, så behöver man göra en undersökning. Detta kallar man för en geoteknisk undersökning.

Innan man ens börjar fundera på att starta igång ett bygge av något slag, så behöver man ta reda på en del saker om den mark man planerar anläggningen på. Oavsett om det handlar om ett mindre bygge eller ett större sådant, så behöver man utföra en geoteknisk undersökning av marken först. Det kan vara ett mindre hus eller en större villa eller till och med ett höghus som planeras. Vilket av fallen det än handlar om så behöver marken vara i gott skick. Detta tar man alltså reda på genom att göra en sådan här typ av undersökning, en geoteknisk undersökning.

Geoteknisk undersökning av mark innan husbygge

Dessa undersökningar görs av auktoriserad personal som vet vad man behöver kolla efter. Man kan inte bara börja bygga en villa utan att först veta hur marken mår. Det kan vara så att marken ifråga inte alls lämpar sig för att bygga hus på. Detta behöver man veta i god tid, annars riskerar bygget att bli långt mer kostsamt än man från början har planerat. Ju grundligare undersökning man gör av marken innan ett bygge, desto mer pengar kan man spara in i slutändan. Mark som det ska byggas hus på behöver vara rejäl och stadig för att huset inte ska sjunka med åren.

28 Feb 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!