Maskinuthyrning vägen till hållbarhet i framtidens Göteborg

Byggbranschen har varit en riktig miljöbov genom åren. I takt med hårdare lagstiftning kan maskinuthyrning på flera sätt vara vägen till ett hållbart byggföretagande i Göteborg.

Precis som i alla andra industrier har miljöpåverkan från byggprojekt varit större än vad som är önskvärt. I och med att allt högre röster höjs både i opinionen och från miljövetenskapen om vikten av ett hållbart byggande, är det lätt att se att många byggföretag kommer behöva ställa om för att kunna hänga med i tiden. Det är inte säkert att det ens kommer vara tillåtet att bedriva byggverksamhet utan ett tydligt miljötänk och hållbarhetsarbete framöver. Även om vägen till nystiftade lagar kan verka lång är det en god idé för dig som byggföretagare att ligga i framkant. Till exempel genom att använda dig av maskinuthyrning istället för att köpa in en egen maskinpark.

Ekonomi och miljö i maskinuthyrning

Det är som sagt av stor vikt att du redan nu ser till att framtidssäkra ditt företag. Du vill inte hamna i läget då du på grund av nya lagstiftningar på kort tid tvingas göra omfattande förändringar i firman. Ju mer akut behovet är desto dyrare brukar det ju bli att tillgodose det. Det kan alltså vara läge att sälja av dina maskiner redan nu och börja hyra istället. Att lägga ansvaret för maskinparkens miljösäkring, skötsel och funktionalitet på en extern part kan visa sig lönsamt, inte bara för miljön utan även rent ekonomiskt för ditt företag. Läs mer om maskinuthyrning på denna webbsida: maskinuthyrninggöteborg.nu

23 Nov 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!