Målare i Stockholm som även behärskar äldre måleritekniker

Inte bara kulören är av betydelse när man ska måla om. Även valet av färgtyp är viktigt. Ta hjälp av en målare i Stockholm som kan allt om färg och kulörer.

Ska man måla om hemma gäller det inte bara att välja rätt kulör och färgsättning. Också valet av färgtyp är viktig. Är det ett kök eller ett badrum som ska målas om är det bra att måla med en färg som är avtorkningsbar. Men färg är också känsla och utseende.

Vill man ha en mer matt yta med vackra skiftningar ska man välja en kalkfärg. Dessutom består färgtypen av naturliga ingredienser och är miljövänlig. Andra färgtyper som ger en mer levande yta än vanlig plastfärg är linoljefärg och äggoljetempera. Dessa färger passar särskilt bra på lite hårdare ytor som exempelvis snickerier och pärlspont.

Skriv ett tydligt avtal med målaren

Att måla med äldre färgtyper som kalkfärg och äggoljetempera kräver kunskap och ett visst handlag. När man anlitar en målare i Stockholm är det därför viktigt att man förvissar sig om att målaren behärskar måleritekniken. Man måste även vara beredd att betala lite extra eftersom det är mer tidskrävande att måla med dessa typer av färger.

Men timpenningen kan också variera mellan olika målare och det kan därför löna sig att ta in mer än en offert. Innan renoveringen börjar måste man också skriva ett tydligt avtal med den målare man valt att samarbeta med. I det ska det stå vilken färgtyp och kulör som ska användas samt hur mycket det kommer att kosta och när arbetet ska vara färdigt.

Mer information kring en målare kan du hitta på denna sida: https://www.gustavsbergsmaleri.se/ 

13 Jun 2023

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!