Linjemålning styr upp situationen

För att skapa ordning och reda i tillvaron har människan gjort markeringar för att visa var man får och inte får lov att vara och det vanligaste sättet att göra det på är genom linjemålning.

De som studerar kroppsspråk vet hur känsliga vi människor är för att ha vårt revir utan att någon tränger sig på. När man till exempel sitter mittemot någon vid ett bord på en restaurang är det en outtalad regel att man håller sig på sin egen bordshalva. Glas, bestick och tallrikar finns framdukat så att man får halva bordet var.

Om någon börjar ställa sitt glas på den andres halva av bordet kan det skapa obehagskänslor och vara påträngande. Instinktivt vill man flytta tillbaka glaset. Allt detta sker utan en enda linje, man ser bara var mitten är. Det är inte så svårt.

Linjemålning behövs när omgivningen är större än en bordshalva

När man kommer ut i trafiken eller till en stor parkeringsplats kan det vara svårare att förstå var ens egen “bordshalva” är. Kanske vill man gena över ett torg eller i en kurva men om man gör det kan man bli en trafikfara. Det är många som vill fram och därför måste man skapa tydliga regler och markeringar.

Räddningen har blivit linjemålning. Vita, tydliga linjer som glittrar i mörkret talar om var vi tryggt kan befinna oss. Företag som målar linjer gör tillvaron hanterbar inte bara med vita linjer, de kan göra gula linjer, övergångsställen och andra tydliga markeringar som hjälper oss att hamna rätt.

24 Oct 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!