Letar du efter takläggare?

Om du behöver lägga om taket, eller lägga nytt tak och bor i Uppsala, kanske du letar efter en duktig takläggare i Uppsala. Om du inte redan känner till någon som du tycker är bra, kanske du behöver redskap för hur du ska hitta den som är tillräckligt bra för att lägga nytt tak på din villa. Taket är ju väldigt viktigt, att det är tätt och inte läcker in. Taket är ju det på ett hus som först och främst tar emot väder och vind. Om det inte är hundra procent säkert är det viktigt att se till att det blir det.

Vilket material är bäst för din villa?

Vilket material som man bör välja till sin villa är beroende på vilken stil du har på villan. Den som är intresserad av byggnadsvård, kan ta reda på när huset är byggt, vilken stil och vilket material använde man sig då av?  Har man en villa som har renoverats i olika skeden, kanske man vill gå till den ursprungliga byggnad som den en gång var när man väl byggde den. Arkitekten hade antagligen en idé om hur man ville bygga villan. Det som passar bäst för villan kan du vara att använda sig av just de slags material som man ursprungligen använde till villan. Om man inte vill det är material som tegelpannor eller plåttak alltid tak som är alldeles utmärkta att använda sig av. De passar de flesta villor och stilar.

Vilken takläggare är bäst anlita?

Om man ska anlita en takläggare är det bäst att anlita någon som dels har F-skattsedel. Varför det är viktigt är därför att om man vill kunna dra av arbetskostnaden på Rot-avdraget, så är villkoret att takläggaren har egen F-skattsedel. Om inte kan du anses vara arbetsgivare till takläggaren, och det vill man ju inte. Sedan är det viktigt att välja en takläggare som andra tidigare kunder är nöjda med. Ber man om och följer upp referenser får man en uppfattning om hur takläggaren arbetar och hur de bemöter sina kunder. Är de måna om att kunderna blir nöjda? Arbetar de noggrant? Ser de till att slutföra arbetet på ett noggrant sätt?

Välj takläggare som erbjuder totalentreprenad i Uppsala

Då tar de hand om allt som har med takläggningen att göra; rivning av tak, bortforsling av taket, själva takläggningen, och montera hängrännor och stuprör. De gör även inspektioner av taket så att det fungerar precis som det ska. 

30 Apr 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!