Lackera om dina köksluckor

Lackering av köksluckor - funderar du på om du ska göra arbetet själv eller om du ska anlita en professionell firma? Oavsett vad du väljer är det viktigt att resultatet blir bra. Köksluckorna bär mycket av kökets känsla och är den inredningsdetalj som sätter tonen i köket. Var noga med att välja ut rätt färg och rätt nyans innan du beställer och se till att färgen passar till den övriga inredningen så att det inte skär sig när luckorna kommer på plats.

Att byta färg på köksluckorna är ett relativt enkelt sätt att förnya köket. Och ger dig många möjligheter till att skapa en ny känsla. Antingen kan du välja att slipa upp de gamla luckorna och lackera om dem, eller så skaffar du helt enkelt nya luckor om de gamla är alldeles för slitna. Oavsett kommer du med små medel förändra ditt kök och ge det en nystart.

Om du väljer att skaffa nya luckor är det en väldigt enkel affär. Det enda du behöver göra är att plocka bort de gamla luckorna, ta exakta mått på dem, beställa nya i samma må¨tt och hänga dem på plats. Vips har du ett nytt och fräscht kök.

Om dina gamla luckor inte är allt för slitna kan det vara en bra idé att få dem omlackerade. Detta fungerar på de flesta typer av luckor och är även det en relativt enkel process. Du lämnar in dina luckor till den lokala färgfirman och bestämmer vilken färg du vill ha på luckorna. Efter några dagar är de färdiga och kan monteras på samma plats de hängde förut.

Har du ont om pengar kan du även måla om dina luckor själv. Detta är dock ett komplicerat och tidskrävande arbete och det är lätt att det inte blir helt perfekt. Svårast är att måla luckorna så att det inte blir några ojämnheter. Använder du till exempel en pensel kan det vara svårt att måla så att inga penselstrykningar syns i den torkade färgen. Det går dock att genomföra och med rätt verktyg, gott om tid och en rejäl dos tålamod kan du få en laddning köksluckor till lägsta möjliga pris.

På samma gång som du byter, lämnar in eller målar om dina köksluckor kan du passa på att skaffa nya beslag. Detta kan piffa upp inredningen och är även det ett enkelt sätt att åstadkomma förändring med små medel. Se till att du skaffa beslag som passar i de tidigare borrhålen så slipper du göra nya hål när du ska montera de nya beslagen.

2 May 2016

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!