Jobba som målare i Göteborg

Vill du börja jobba som målare i Göteborg? I sådana fall har du ofta många arbetstillfällen att välja mellan. För den här artikeln har vi använt oss av en populär jobbsökartjänst för att se vilka krav arbetsgivarna ställer och vad de efterfrågar. Notera att inga kontaktuppgifter eller företagsnamn förekommer. Syftet är endast att ge en bild över hur läget ser ut för målare i Göteborg att hitta anställning och hur dessa anställningar ser ut.

Första erbjudandet

Genom en sökning på ”målare Göteborg” får vi fram flera resultat i listan. Den första firman som dyker upp berättar att de har ansvarsförsäkring, att de är ISO-certifierade och att de är medlemmar i organisationen Måleriföretagen. Kraven de ställer är att man ska ha referenser från ett tidigare arbete, körkort och gesällbrev. Ett gesällbrev är det som erhålls när lärlingstiden är slut och man avlagt ett godkänt yrkesprov.

Andra erbjudandet

Även den andra firman i Göteborg uppfyller kraven enligt ISO och är även miljöcertifierade enligt samma kvalitetsledningssystem. Firman söker en målare som är skicklig och stolt och att en erfarenhet inom måleribranschen innehas. Även ett stycke tillägnat service finns i annonsen. Den målare som söker tjänsten ska vara ”trevlig” och ge kunderna en ”fin service”.

Vidare trycker firman på att man bör ha en god samarbetsförmåga, vara flexibel samt kunna arbeta självständigt. I annonsen finns inget krav på körkort som ofta annars är fallet. Däremot bör du ha referenser, eller ”goda vitsord”, med dig sedan ett tidigare arbete.

Tredje erbjudandet

Den tredje firman som söker målare i Göteborg är betydligt mer kortfattad i sin annons. Här står inget om ansvarsförsäkringar eller certifieringar och inga större krav på personliga egenskaper kan utläsas i annonsen. Istället står endast att målaren som söks ska vara erfaren, är noggrann och lämnar ett gott resultat efter sig.

Därtill finns även vissa krav och meriter. Meriterande är att ha en eftergymnasial utbildning på två år eller längre samt kompetens inom måleriarbete eller bygg. Det här står dock alltså inte som krav. Det krav som finns är att den som söker tjänsten som målare ska ha B-körkort.

Fjärde erbjudandet

Firman bakom det fjärde erbjudandet understryker vikten av att känna sig trygg på arbetsplatsen. Alla tjänster hos företaget omfattas av kollektivavtal vilket ger goda villkor gällande arbetet på en rad olika vis.

Ett krav som ställs är att ha B-körkort och egen bil. Hos tidigare firmor har endast B-körkort varit ett krav, men här krävs det alltså också en egen bil för att få anställning. Ett annat krav som ställs i annonsen är att den som söker tjänsten som målare ska kunna svenska i tal och skrift. Därtill ska man ha goda referenser eller yrkesbevis. Utöver kraven säger firman att framförallt två saker är meriterande – att kunna tapetsera och att ha erfarenhet av måleriarbete sedan tidigare.

5 Sep 2017

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!