Hyr en ställning till bygget

Det är inte alltid man behöver köpa allt som man behöver för stunden. Varför inte hyra istället för att lägga ut pengar på något som man bara använder en gång? Som en byggnadsställning tex.

Vid diverse typer av byggen och även vid renoveringar kan man behöva olika extra verktyg och hjälpmedel som man inte har. Om taket på huset behöver bytas eller renoveras till exempel, så kan man vara i stort behov av en byggnadsställning. En byggnadsställning sätter man upp runt hela huset så att det ska vara enkelt att komma åt överallt, både högt och lågt. Man måste montera en sådan ställning på ett stabilt och rätt sätt, eftersom det annars kan medföra risk för olyckor. Vid takprojekt på den normalstora villan kan det vara smart att hyra byggnadsställningen av samma företag som byter taket.

Byggnadsställningar till företag och privatpersoner

Behöver man istället en byggnadsställning till en större fastighet, som ett höghus eller en industrifastighet, kan det vara lämpligt att anlita en firma som hyr ut sådana. Behöver ni hyra byggnadsställningar i Uddevalla till exempel, så hittar ni detta snabbt med en enkel sökning på internet. De firmorna brukar ha erfarenhet och kompetens och kan hyra ut stora och små ställningar till både privatpersoner och företag. För att se till att ställningen monteras säkert och korrekt brukar det följa med personal från uthyrningsfirman som sätter upp byggnadsställningen på plats. Vanligtvis ingår detta i priset, men om inte så kan man diskutera priset med uthyraren.

13 Feb 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!