Hur vet man när taket ska bytas?

Funderar ni på om det snart är dags att lägga om taket? Men hur vet man egentligen när det är dags att byta och vad kostar ett helt nytt tak? Det är några av de frågor som besvaras i texten nedan.

Ett nytt tak är en stor men nödvändig investering, för väntar man för länge med takbytet kan man även få tampas med kostsamma fuktskador om det skulle regna in. Därför gäller det att hela tiden hålla koll på takets skick och även reparera det emellanåt. På så vis får man ett tak som håller längre. Minst en gång om året ska man besiktiga sitt tak och kontrollera så att det håller tätt. Ställen där det ofta uppstår problem är runt skorsten och takfönster. Det kan vara bra att kontrollera taket också från insidan genom att krypa upp på vinden. Gärna när det precis har regnat, för då brukar man enklast upptäcka om det regnar in.

Så får man taket att hålla längre

Hur länge ett tak håller beror på vilket material det är av men också om man har underhållit och reparerat det emellanåt. Men också husets läge har betydelse och hur pass utsatt taket är för väder och vind. Det takmaterial som har längst hållbarhet är tegel, och det är också det material som är dyrast att lägga. Detta beror också på att det tar många timmar att pussla ihop ett tegeltak, till skillnad från ett tak av plåt eller papp som det går relativt snabbt att lägga. Läs mer om takläggare på denna hemsida: takläggarenyköping.se 

12 Mar 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!