Hur jobbar man som plåtslagare i Stockholm?

Är man plåtslagare så jobbar man främst med att klä tak eller annat med plåt och där kan det handla om skorstenar eller tillverka rör som på något sätt måste vara gjorda av just plåt. Det skiljer alltså ingenting mellan yrkeskunskapen för en plåtslagare verksam i Stockholm mot en plåtslagare i exempelvis Härnösand – det som skiljer är snarare vilka slags jobb som dessa får i uppdrag. Här räcker det egentligen bara att titta lite på byggnaderna i de respektive städerna för att se att en plåtslagare i Stockholm ställs inför lite klurigare uppgifter än vad hans kollega i Härnösand gör.

I Stockholm är det ju nämligen betydligt högre hus och som dessutom har lurigare vinklar och annat som ytterligare försvårar arbetet – det här medför att en plåtslagare i Stockholm alltså tvingas till både högre höjder och alltså därmed även utsätts för större risker. Naturligtvis så kan även en plåtslagare i Stockholm jobba på lägre höjder likväl som en plåtslagare i någon annan del av landet jobbar på högre – men generellt sätt så är det alltså lite tuffare i just Stockholm.

Det här gör att det sätts en helt annan press på det företag som jobbar inom plåtslagning i Stockholm och då ser vi främst till säkerheten för de plåtslagare som man har anställda – man kan liksom inte riskera att någon gör sig illa eller dör bara för att att man snålar in på säkerhetslinor, ställningar och annat som hjälper de anställda.

Vad krävs för att jag ska få jobb som plåtslagare i Stockholm?

Om man vill arbeta som plåtslagare i Stockholm så ska man veta att möjligheterna till sysselsättning är väldigt stora – förutsatt att man har rätt utbildning vill säga. I Stockholm behöver man nämligen alltid duktiga hantverkare och dit räknas naturligtvis även plåtslagare. Detta då man i Stockholm dels bygger väldigt mycket nytt men även i en stor omfattning tvingas reparera och underhålla befintliga byggnader. Här kan man alltså som plåtslagare se att det finns oerhörda möjligheter att få jobb både på större firmor som jobbar mer mot nybyggnationer eller på mindre som kanske främst riktar in sig på villor och mindre hus. Det beror helt på vad man som plåtslagare själv föredrar och vill jobba med i Stockholm.

Jag vill bli plåtslagare – vad innebär yrket i Stockholm?

Vill man bli plåtslagare så krävs det vissa fallenheter innan man beslutar sig för att genomgå utbildningen. Dels måste man – av förklarliga skäl – alltså inte vara höjdrädd men man ska även ha vissa kunskaper inom matematik då man som plåtslagare måste räkna en hel del på material och annat. Har man dessa egenskaper så kan man alltså visa sig vara som klippt och skuren för ett jobb som plåtslagare och då har man en väldigt spännande karriär framför sig. Plåtslagaryrket är ett fritt jobb där man hela tiden möts av nya utmaningar och får jobba utomhus där frisk luft är en bra bonus. Naturligtvis skiljer det sig – som vi sa ovan – mellan exempelvis Stockholm och andra städer, men plåtslagare är utan tvekan en tillgång till samhället oavsett vart han jobbar.

Påltslagare kan man läsa mer om här: plåtslagarestockholm.nu

30 Dec 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!