Hur fungerar en pelarsvängkran?

Undrar du om en pelarsvängkran är något för dig? Har du en stor lokal med högt i tak och ett behov av att lyfta tunga saker så kan det vara precis vad du behöver. Här berättas det lite mer.

En pelarsvängkran fungerar på så sätt att den fästs i golvet och sedan monteras det på en pelare som går ända upp till taket om så önskas. Från pelaren kan det utgå en så kallad arm som då blir ett substitut för taket. En bra lösning om taket inte håller för att montera en kran som lyfter tungt. Det är helt enkelt ett mycket bra alternativ för dig som har en stor lokal med hög takhöjd och behöver lyfta tunga grejer med en kran. Arbetsområdet kan utnyttjas på ett maximalt sätt därför att en pelarsvängkran är så flexibel. Har du en manuellt styrd kran blir den effektivast när du använder dig av armens två yttre tredjedelar.

Det finns flera delar i en pelarsvängkran

Vad består då en pelarsvängkran av? Jo, det är såklart en stor pelare, sedan finns det som sagts en stor lyftarm och en till den tillhörande fästanordning. Tack vare att det är en modern och flexibel design kan den lätt monteras ihop. Låta den monteras ihop av experter är det absolut enklaste. En bra sak är att kombinera en understagad arm med en pelare som är väldigt mycket lägre än de andra för att kunna utnyttja din takhöjd på ett maximalt och flexibelt sätt. Till en pelarsvängkran kan man alltså kombinera många lyftarmar.

10 Mar 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!