Hårt utsatta golv bör vara fogfria

Är ditt företag trött på att behöva byta ut golven stup i kvarten? Är ni säkra på att ni har satsat på rätt golvtyp? Fogfria golv är det enda som gäller för de golv som utsätts för hårt slitage.

Många företag väntar alldeles för länge med att byta ett uttjänt golv. Det är lätt att tro att det inte för med sig större konsekvenser än rent estetiska, men det är faktiskt inte sant. Både företagets verksamhet och själva husstrukturen kan påverkas av ett utslitet golv. Ofta är det just i fogarna problemet sitter. Du som letar efter alternativ gör gott i att anlita en firma som utför fogfria golv i Stockholm.

Vem behöver ett fogfritt golv?

Ett stort antal verksamheter är betjänta av extra slittåliga golv utan fogar. Garage och parkeringshus, gallerior, sportarenor och offentliga lokaler är bara några exempel på lokaler som ställer höga krav på underlaget. Det är också värt att komma ihåg att fogfria massagolv även kan läggas utomhus.

Ett fogfritt golv erbjuder inte bara extra stark hållbarhet. Risken för exempelvis vattenskador i uppslitna fogar är av uppenbara skäl helt minimerad. Ett fogfritt massagolv erbjuder dessutom en mycket bra ljuddämpning, vilket kan vara ett sätt att lösa en problematisk arbetsmiljö i alltifrån fabriker till förskolelokaler.

Ett industrigolv är också en estetisk upplevelse som inte ska föraktas. Många trendiga designmagasin vittnar om att massagolv även är heta på inredningsmarknaden för privata hem. Fogfria golv är alltså ett intressant alternativ även för privatkunden som tänker utanför boxen.

16 Nov 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!