Golvslipning av trägolv i Täby

Inom området golvslipning kan man slipa alla gedigna golv som finns i Täby. Men vad ska man tänka på när man ska slipa ett trägolv, för bästa resultat?

Gedigna golv har många fördelar. De är ofta tåligare än golv med ett tunt ytskikt och dessutom går de att slipa om. Med gedigna golv menar man golv som är helt i ett stycke trä, som plankgolv eller parkett och med gjutet golv menar man betonggolv, terrazzo och liknande.

Men att slipa ett trägolv kan skilja sig mellan olika typer av golv och olika träslag. Den som arbetar med golvslipning i Täby är kunnig inom området och vet hur slipningen ska ske, av alla olika typer av trägolv. Men det kan vara intressant att som beställare veta hur det skiljer sig.

Perfekt golvslipning i Täby

När ett företag som arbetar med golvslipning tar sig an ett projekt så är det en del information man vill veta i förväg. Man vill ha koll på vilket träslag det är i golvet och hur många gånger golvet har slipats förut. På det viset kan man utföra en slipning som kunden blir nöjd med. Och även ge en offert, ifall kunden önskar det.

Som kund kan man tänka på att mjuka träslag i större partier, som furuplank, är mjuka och därför kan det behöva slipas bort ett tjockare lager. Den som arbetar med golvslipning får också vara mer försiktig på de mjukare golven, för att resultatet ska bli det bästa på alla sätt.

29 Oct 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!