Glöm inte garageporten vid renoveringen

När man ska renovera ett hus, kanske är det ett renoveringsobjekt man förvärvat till och med, kan det finnas väldigt många saker som behövs göras. Ibland är det till och med svårt att veta var man ska börja.

Ofta ligger det såklart gedigen planeringen bakom upprustandet av ett renoveringsobjekt. En detalj som kan vara ganska lätt att förbise, eller i alla fall inte lägga ner mycket tanke på, är garageporten.

En stilren garageport är dock mycket viktigt för helhetsintrycket av ett hus. Marknaden för garageportar växer ständigt och idag finns en uppsjö av många olika typer, färger och material att välja mellan.

En sak som kan kännas extra lyxigt och bekvämt är att ha en garageport som man kan öppna med hjälp av fjärrkontroll. Det är dock inte alla typer av garageportar som passar att automatisera.

Typer av garageportar

Det finns en hel del olika typer av garageportar, varav takskjutsporten är en av dem som är enklast att automatisera. Takskjutsporten är ett mycket populärt val idag då den, som tidigare nämnt, är relativt enkel att möjliggöra fjärrstyrning på.

Dessutom är den förhållandevis enkel att öppna, även om man inte har fjärrstyrning till den. En takskjutsport dras helt enkelt upp och skjuts fram på skenor. Något som många anser vara en nackdel med den här typen av garageport är att den tar en del plats inne i garaget – åtminstone på höjden.

Vilken typ av garageport man bör välja till renoveringen beror på en hel del. Förutom takskjutsport är vipporten och slagporten vanliga. Dessa garageportar tillhör i högre grad den äldre skolan, även om de fortfarande är förhållandevis utbredda.

Vipporten dominerade kraftigt under både 70- och 80-talet, och det är inte utan anledning. Vipporten har ganska många fördelar, även om garageporttypen i sig är något gammaldags.

De största fördelarna med vipportar är kanske att de består av en relativt enkel konstruktion, samt att de är enkla att underhålla och installera. Precis som med andra typer av garageportar finns det många färger, stilar och material att botanisera bland.

Nackdelarna med vipportar anses dock av vissa väga tyngre än fördelarna. En av de sämre sidorna hos vipportar är att de kräver en hel del utrymme, både utanför och innanför garaget.

Vilken garageport man ska välja om man till exempel rustar upp ett renoveringsobjekt är svårt att säga på rak arm. Det beror helt enkelt på vilka behov man har.

21 Jun 2016

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!