Fräscha upp din bostad

När när våren är här och snart den ack så efterlängtade sommaren här. Vad passar då bättre än att passa på att fräscha upp bostaden lagom till semestern. Vad finns det för behov? Är det slitna trägolv, ett gammalt kök som behöver rustas upp, fult kakel i badrummet eller behöver det målas om?

Tidens tand och flitig användning syns på det mesta i våra hem. Renoveringar är dyra och tidskrävande. Då är det ett mindre och billigare projekt att måla om slitna golv, väggar och tak. Resultatet blir garanterat ett snyggt och fräscht hem.

Man behöver först komma fram till om man ska göra det själv eller anlita professionell målerihjälp.

Ta hjälp av en målerifirma

Vill man ha ett helt perfekt resultat som dessutom går mycket fortare än att göra det själv rekommendera det att anlita en målare. Då har man säkerställt att resultatet även kommer att hålla sig snyggt under lång tid framöver.

Vill man som privatperson ta hjälp av ROT-avdraget så får man 30 % avdraget förutsatt att man är över 18 år.

Grundarbetet är avgörande för resultatet

För att resultatet ska bli snyggt och hållbart över tid måste man förbereda alla ytor inför målning. Det är ofta det som skiljer en bra målare från en mindre bra.

Slipning och spackling är ett måste för att få en slät och fin yta för färgen att fästa på. Det är fult med en ojämn yta men det gör också att färgen kan släppa med tiden.

Det tar så klart en del tid men det är som sagt nödvändigt för att slutresultatet ska bli bra. Omfattningen av förarbetet beror också på väggens material och vilken färg man har tänkt att måla med. Själva målningen görs oftast först med en grundfärg och sedan målas väggen i flera laget med den valdra kulören.

Måla direkt på tapeten

Har man en vackert mönstrad tapet men inte är nöjd med färgen går det att måla på tapeten. Men man måste för undersöka om tapeten eller väven sitter säkert på plats för att inte börja krulla ihop sig efter en tid. Det ser en riktig målare direkt. Det kan bli riktigt effektfullt att måla på en väv eller tapet om man gör rätt. Det finns en mängd olika färger och nyanser att välja på. Det är endast fantasin som sätter gränsen.

Letar du efter en pålitlig och skicklig målare i Stockholm? Här kan du läsa mer och för en offertförfrågan: https://www.målarestockholm.biz.

29 Jun 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!